Κως: Χώρο για τις μεταγγίσεις απέκτησε το Νοσοκομείο. Πρόσληψη χειρουργού

12:22 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραδόθηκε χθες, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Κω, ο νέος χώρος για τις μεταγγίσεις αίματος.
Σημειώνεται ότι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς εξυπηρετούνταν σε δωμάτιο της Παθολογικής Κλινικής και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις χρόνων για δημιουργία δικού τους χώρου, αυτές έπεφταν στο κενό.
Οι ασθενείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση τους, που το αίτημα πολλών ετών τελικά υλοποιήθηκε από τη νέα διοίκηση και ζήτησαν να συνεχιστούν οι προσπάθειες για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Εν

τω μεταξύ, στο Νοσοκομείο της Κω, εγκαταστάθηκε νέος και υπερσύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός στην Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) Κλινική.
Στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται ακοογράφος, εξεταστική μονάδα ΩΡΛ και εργαλειοθήκη.
Παράλληλα υπογράφηκε η απόφαση της 2ης ΥΠΕ που αφορά στην πρόσληψη επικουρικού γιατρού ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Κω.
Η σύμβαση του γιατρού είναι ορισμένου χρόνου και έχει διάρκεια τρία (3) χρόνια. Με την συγκεκριμένη πρόσληψη ενισχύεται ο κρίσιμος τομέας της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου που αντιμετωπίζει σημαντικό αριθμό περιστατικών, τα οποία αυξάνονται ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Να σημειωθεί ότι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο υπηρετούν δυο (2) μόνιμοι χειρουργοί και βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόσληψη τρίτου μόνιμου χειρουργού.

Ανέλαβαν καθήκοντα οι γιατροί στο Περιφερειακό Ιατρείο Κεφάλου

Ορκίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα στο Περιφερειακό Iατρείο Κεφάλου της Κω, δυο αγροτικοί γιατροί.
Με τις δύο αυτές τοποθετήσεις, καλύπτεται -υγειονομικά πλέον- η απομακρυσμένη κοινότητα της Κεφάλου.
Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας στελεχώθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Keywords
Τυχαία Θέματα