Ν. Παππάς: Νίκη της δημοκρατίας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού

12:09 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού» είπε αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των καναλιών, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία κλήθηκε να καταθέσει.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο Νίκος Παππάς δήλωσε χαρούμενος που κλήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμπληρώνοντας πως η κλήση του «μπορεί να προσθέσει στον εξαντλητικό διάλογο γύρω από τον

νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο διάλογος αυτός ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου του 2015 και έκτοτε, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και δημοσίως κατά το μέγιστο βαθμό, έγινε ο διάλογος «και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της υπεράσπισης των ιδιαίτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών».

Ο κ. Παππάς απευθύνθηκε στα κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα.

«Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηρηιστικά.

«Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο.

Για όσους προβλέπουν ότι ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, ο υπουργός ανέφερε πως «Τις αποφάσεις της δικαιοσύνης τις σεβόμαστε όλοι. Και με βάση αποφάσεις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ το καθεστώς μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό». Επισήμανε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι σταθμοί και μάλιστα με το σκεπτικό ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σημείωσε επίσης ότι είναι ανησυχητικό ότι μπαίνουν στο στόχαστρο δικαστικοί σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και προσπάθειας αποδόμησης του διαγωνισμού.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απέρριψε την πρόταση της ΝΔ να κληθούν για ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών των προσώπων που εμπλέκονται στην διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κρίθηκε ότι το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ικανοποιείται σε μεγάλο βαθμό, λόγω της αποδοχής της παρεμφερούς πρότασης του Ευ. Βενιζέλου, βάσει της οποίας, κλήθηκε σε ακρόαση ο υπουργός Επικρατείας να απαντήσει για το θέμα.

Σχετική είδηση: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα