Κορονοϊός: Το δεύτερο κύμα «δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο το πρώτο» υποστηρίζουν ειδικοί

15:48 16/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δεύτερο κύμα «δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο το πρώτο», σύμφωνα με εκτιμήσεις κάποιων ειδικών. Δηλώνουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων Covid 19 είναι φυσιολογική. Σύμφωνα με τα όσα υπσοτηρίζουν, οι νέες θεραπείες, τα νέα μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα κρατήσουν ελεγχόμενο τον ιό και θα είναι μειωμένες οι επιπτώσεις του. 

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το δεύτερο κύμα κορονοϊού δεν θα  είναι τόσο ισχυρό. Υποστηρίζουν ότι το lockdown και οι κοινωνικές αποστάσεις

θα μειώσουν τον αντίκτυπο, επίσης παραμένουν αισιόδοξοι πως ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο από την επόμενη άνοιξη. Ένα δεύτερο κύμα της Covid-19 στη Βρετανία δεν θα ήταν τόσο κακό όσο το πρώτο, πλέον είμαστε πιο ενημερωμένοι και ενσυνείδητοι όσον αφορά τον ιό, αναφέρουν Βρετανοί επιστήμονες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας συνδυασμός Lockdown με μέτρα απόστασης θα μειώσει σημαντικά τόσο το ποσοστό θανάτου όσο και τον αριθμό των περιπτώσεων. Επιπλέον, νέες έρευνες από το νότιο ημισφαίριο δείχνουν ότι οποιαδήποτε εστία γρίπης θα είναι λιγότερο σοβαρή από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Βέλγος επιστήμονας Jean-Luc Gala είπε ότι το αυξανόμενο ποσοστό κρουσμάτων του Βελγίου είναι «εντελώς φυσιολογικό» και πως τα λockdown θα πρέπει να χαλαρώσουν. Στη γαλλική εφημερίδα ο La Dernière Heure δήλωσε ότι «οι άνθρωποι δεν υποφέρουν πλέον από τον κορονoϊό, αλλά από τα αυστηρά μέτρα». Οι υπουργοί ανησυχούν ότι ένας συνδυασμός κρουσμάτων γρίπης και κορονοϊού θα αποδειχθεί καταστροφικός γι’ αυτό το χειμώνα.

Επιστήμονες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τους επόμενους έξι μήνες η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη και πως τα νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο κύμα με αντίστοιχους ή και μεγαλύτερους αριθμούς εισαγωγών στις ΜΕΘ. Μια έρευνα της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι το 86% των γιατρών αναμένουν ότι ο κορονοϊός θα αυξηθεί ξανά τους επόμενους έξι μήνες.

Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται, η καμπύλη θα είναι πιο επίπεδη σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

ΠΗΓΗ: Dailymail

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα