Κορονοϊός: Την αυστηριοποίηση των μέτρων ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης

12:45 31/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το γεγονός ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στο Νομό της Ξάνθης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, τόσο στην ορεινή ζώνη, όσο και στον αστικό ιστό, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, ο κος Αναστάσης Καραδέδος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. «Ζητούμε από την πολιτεία την αυστηριοποίηση των μέτρων γιατί ούτε στον αστικό ιστό τηρούνται οι οδηγίες, αλλά, από ό,τι φαίνεται, και στον ορεινό όγκο υπάρχει μια σημαντική αυξητική τάση παρότι έγινε

η καραντίνα στο χωριό του Εχίνου. Καραντίνα που έχει αγγίξει και τις δομές υγείας. Ανησυχούμε πάρα πολύ!» δήλωσε χαρακτηριστικά  μην κρύβοντας την αγωνία του και σημείωσε πως μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί δεκαοκτώ (18) συνολικά κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης με την διασπορά τους να αφορά και τον αστικό ιστό και τον ορεινό όγκο και τα χωριά γύρω από τον αστικό ιστό.

Από την πρώτη στιγμή της μάχης κατά του κορονοϊου ο κος Αναστάσης Καραδέδος στην πρώτη γραμμή.

«Ζητάμε αυστηροποίηση των μέτρων, θα πρέπει να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις είτε για περιπάτους, είτε σε χώρους όπως είναι οι τράπεζες, όπου υπάρχει ένας συνωστισμός, είτε σε καταστήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, όπου επίσης παρατηρείται ένας συνωστισμός.» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά: «Βλέπουμε από τα αποτελέσματα ότι δεν είναι επαρκή τα μέτρα και ζητάμε αυστηροποίησή τους.»

Οι ιδιώτες γιατροί έχουν ανάγκη από επιπλέον μέτρα προστασίας

Όσον αφορά στην επάρκεια των μέτρων προστασίας του Υγειονομικού Προσωπικού της ΠΕ Ξάνθης; Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου απαντά για μια ακόμη φορά με ειλικρίνεια: «Και στα Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο έχουν ληφθεί τα μέτρα, μέτρα που είναι επαρκή. Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε το ίδιο για τον Ιδιωτικό Τομέα. Ο Ιδιωτικός Τομέας έχει ανάγκη από επιπλέον μέτρα προστασίας τα οποία δεν μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο, όπως είναι οι μάσκες και οι στολές. Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια γι αυτό και την ευχαριστούμε και περιμένουμε μόλις μπορέσουν και έρθουν, να τα έχουμε στα χέρια μας. Αναμένουμε από την πολιτεία.»
Χωρίς τέλος να παραλείψει να στείλει για μια ακόμη φορά το μήνυμά του στους πολίτες: «Μένουμε σπίτι αυστηρά και προσέχουμε γιατί ο κορονοίός είναι θανατηφόρος. Η Ξάνθη θρηνεί τέσσερις ανθρώπους της και αυτό είναι κάτι το οποίο και μας θλίβει και μας ανησυχεί.»
Φώτο: Ο κος Αναστάσης Καραδέδος ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης,koronoios, iatrikou syllogou xanthis