Ματίς και Πικάσο «παγιδεύτηκαν» στην Αυστραλία λόγω του κοροναϊού

Μερικά από τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης παγκοσμίως είναι παγιδευμένα στην Αυστραλία και δεν μπορούν να επιστραφούν σε πολιτιστικούς οργανισμούς, στους οποίους ανήκουν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

«Έχουμε περίπου 100 έργα των Ματίς και Πικάσο εδώ από 23 δανεισμούς απ’ όλο τον κόσμο, από την Πινακοθήκη Τέιτ του Λονδίνου, το Μητροπολητικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι μεταξύ άλλων» δήλωσε ο Νικ Μίτζεβιτς, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Τέχνης της Αυστραλίας (NGA) στην Καμπέρα, αναφέρουν

δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου.

Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης φιλοξενούσε την έκθεση «Matisse & Picasso» έως τις 13 Απριλίου, αλλά λόγω της πανδημίας του κοροναϊού έκλεισε τις πύλες της νωρίτερα.

View this post on Instagram

#MatisseandPicasso #Matisse #Picasso #nationalgalleryofaustralia #nag #canberra #gallery #artgallery #gallerydates #gallerydays #galleries #art #myview #adventureswithhim #friendshipfortheages #artists #painting

A post shared by @ thestudyofstilllife on Mar 14, 2020 at 10:41pm PDT

View this post on Instagram

Matisse & Picasso ~ The Matisse & Picasso exhibition, at the National Gallery of Australia, tells the story of the artistic relationship between the artists and how their rivalry influenced their individual success (and 20th century art).

A post shared by Rachel (@bibliorach) on Jan 2, 2020 at 8:02pm PST

«Είναι αδύνατο να μετακινήσουμε αυτά τα έργα με ασφάλεια, όποτε παραμένουν μαζί μας, μέχρις ότου το προσωπικό των πολιτιστικών ιδρυμάτων έρθει στην Αυστραλία για να τα συγκεντρώσει» εξήγησε ο διευθυντής της NGA.

Η διεθνής ανταλλαγή έργων μεταξύ μεγάλων δημόσιων ιδρυμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων τέχνης. Αλλά η μετακίνηση αυτών των έργων σε όλο τον πλανήτη είναι μια περίπλοκη και δαπανηρή επιχείρηση.

Οι πίνακες δεν μπορούν να μεταφερθούν χωρίς συνοδεία και καθώς κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει πουθενά αυτό το διάστημα, δεν μπορούν και οι πίνακες.

Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης της Αυστραλίας έχει δανείσει περίπου 1200 έργα, μερικά εντός της Αυστραλίας, κάποια στο εξωτερικό. Εκεί όπως φαίνεται θα μείνουν το επόμενο διάστημα.

Προς το παρόν ένα έργο του Φράνσις Μπέικον βρίσκεται στο Χιούστον, έργο από τη σειρά Θημωνιές του Μονέ στη Γερμανία και το «Νούφαρα» του ίδιου ζωγράφου στην Πινακοθήκη του Κουίνσλαντ, ανέφερε ο Νικ Μίτζεβιτς στην εφημερίδα The Sydney Morning Herald.

Η Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας έκλεισε στις 23 Μαρτίου.

Η έκθεση «Matisse & Picasso» είναι η πρώτη στην Αυστραλία που πρόβαλε την ιστορία της καλλιτεχνικής σχέσης δύο καλλιτεχνών που θεωρούνται από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα στην Ευρώπη.

Την έκθεση συνθέτουν 60 αριστουργήματα, έργα ζωγραφικής και γλυπτά από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές από την Αυστραλία και το εξωτερικό.

View this post on Instagram

#MatisseandPicasso #Matisse #Picasso #nationalgalleryofaustralia #nag #canberra #gallery #artgallery #gallerydates #gallerydays #galleries #art #myview #adventureswithhim #friendshipfortheages #artists #painting

A post shared by @ thestudyofstilllife on Mar 14, 2020 at 10:43pm PDT

View this post on Instagram

“Paint me like one of your Picasso girls” #picasso #largenudeonaredarmchair #nationalgalleryofaustralia #matisseandpicasso #canberra

A post shared by Matt (@mrosss74) on Feb 7, 2020 at 9:01pm PST

View this post on Instagram

Art lovers, if you have't yet checked out the Matisse & Picasso exhibition at @nationalgalleryaus in Canberra, do yourself a favour and visit before it ends on April 13. Matisse & Picasso is the first exhibition in Australia to tell the story of the artistic relationship between two of Europe’s greatest twentieth-century artists and features more than 60 paintings and sculptures drawn from prestigious public and private collections internationally and in Australia

A post shared by WANDERLUST UNION (@wanderlust_union) on Mar 10, 2020 at 3:02pm PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα