Κορονοϊός: Τεστ ταχείας ανίχνευσης από ΕΟΔΥ στην επικράτεια – «Ασφυξία» με τις ΜΕΘ – Ενίσχυση από ιδιωτικές κλινικές

11:25 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρομακτικές πιέσεις δέχεται το Σύστημα Υγείας που με σχετική τροπολογία ενισχύονται σε δομές και προσωπικό, εάν κριθεί αναγκαίο, από τον ιδιωτικό τομέα, με σχετική τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, ενώ απόψε αναμένεται να αναχωρήσουν από το Ηράκλειο της Κρήτης, 10 νοσηλεύτριες Μονάδων Εντατικής, προκειμένου να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σήμερα

κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν  τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού έως τη μια το μεσημέρι στην Πάρο, έως τις 2 σε Αργολίδα, Ρόδο, Ξάνθη και Καλαμάτα και ως τις 3 σε Ελασσόνα και Καρδίτσα.
Με ενδιαφέρον αναμένονται το απόγευμα, στην προγραμματισμένη ενημέρωση, οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού, την ίδια ώρα που θέμα ημερών είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση ή την παράταση του lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στη χώρα. «Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .

Οι ιδιωτικές κλινικές καλύπτουν με απόλυτη ασφάλεια τη νοσηλεία των ασθενών με Covid- 19 που παραπέμπονται από τα δημόσια νοσοκομεία είπε στην ΕΡΤ ο Φώτης Σερέτης διοικητής της Ε΄υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδος και ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα προστέθηκαν και λειτουργούν 32 νέες κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα