Κορονοϊός: Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να εμβολιαστούν πρώτοι (video)

15:43 22/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον μαζικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό, που αρχίζει στις 27 Δεκεμβρίου. Διευκρίνισε ότι και στο πρώτο διάστημα του εμβολιασμού θα εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας. Όπως όλα δείχνουν, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν.

Σε έναν πρωτοφανή πολιτικό πολιτισμό οδηγεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, μιας και οι αρχηγοί των κομμάτων βρίσκουν κοινό τόπο, ανταποκρινόμενοι οι περισσότεροι στο κάλεσμα να εμβολιαστούν και οι ίδιοι.

Την

ανάγκη εμβολιασμού για την οριστική αναχαίτιση της πανδημίας αναδεικνύει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το εμβόλιο συνιστά ιστορικό επίτευγμα. Είναι πολύτιμος καρπός της συστράτευσης των επιστημόνων από κάθε γωνιά του κόσμου κατά ενός αόρατου και ύπουλου εχθρού που δε γνωρίζει σύνορα και διακρίσεις» σημείωσε η κα. Σακελλαροπούλου και ευχαρίστησε τους πολιτικούς αρχηγούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να κάνουν μαζί το εμβόλιο.

«Εθνικό στοίχημα» για τους επόμενους μήνες χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

«Όσο πιο πιστά τηρούνται τα πρώτα, τα μέτρα περιορισμού δηλαδή, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ειδικός στόχος για το 2021 είναι η δρομολόγηση των διαδικασιών για τη δημιουργία του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας, ξεκινώντας με την αποκατάσταση ενός ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας».

Keywords
Τυχαία Θέματα