Βιβλιοπαρουσίαση: «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας»

15:06 22/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Χρυσόστομος Φουντούλης έχοντας την γενική επιμέλεια του βιβλίου «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας» μίλησε στην ΕΡα. Αιγαίου λέγοντας λίγα, αλλά ενδιαφέροντα για το περιεχόμενό του, τονίζοντας ότι “το βιβλίο δεν μας λέει, τι πρέπει να μην τρώμε, αλλά τι πρέπει να τρώμε, πώς να το συντηρούμε, πως να το μαγειρεύουμε, πως να το ευχαριστιόμαστε”.

«Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον Δρ. William W. Li έναν διεθνώς αναγνωρισμένο ιατρό, ερευνητή, συγγραφέα, απόφοιτος του Χάρβαρντ και

της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, συνιδρυτής του Ιδρύματος Αγγειογένεσης, όπου ήταν πρωτοπόρος στην ανάδειξη ενός νέου πεδίου ιατρικής για την καταπολέμηση των ασθενειών.
Το βιβλίο έχει τρία μέρη.
Στο πρώτο μέρος, καταγράφεται η συναρπαστική ιστορία πίσω από τη δύναμη των πέντε συστημάτων άμυνας της υγείας, της αγγειογένεσης, των βλαστοκυττάρων, του μικροβιώματος, της προστασίας του DNA και της ανοσίας, πώς λειτουργούν και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις αμυντικές- θεραπευτικές τους δυνάμεις.
Στο δεύτερο μέρος, αποκαλύπτονται τα τρόφιμα που ενεργοποιούν τα πέντε συστήματα άμυνας του οργανισμού. Παρουσιάζονται ερευνητικά στοιχεία για περισσότερα από τετρακόσια τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία, με υποσημειώσεις για ελληνικά τρόφιμα.
Στο τρίτο μέρος, περιγράφονται εύκολοι και πρακτικοί τρόποι για να ενσωματώσουμε τα τρόφιμα αυτά στη ζωή μας, πράγμα που θα μας διευκολύνει στην ενίσχυση της υγείας μας μέσω της επιλογής των τροφίμων που αγαπάμε σε καθημερινή βάση.
Το βιβλίο συμπληρώνεται με πενήντα απλές συνταγές που ενισχύουν τα συστήματα άμυνας, δύο παραρτήματα, τέσσερα ευρετήρια και εκτεταμένη βιβλιογραφία.
ναι γεμάτο με επιστημονικές πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και θετική στάση γύρω από το φαγητό. Aναδεικνύεται σε ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ, The New York Times Bestseller, ήδη μεταφράζεται σε 24 γλώσσες, με τα ελληνικά να είναι μία από τις πρώτες.
Το βιβλίο είναι έτοιμο να μεταμορφώσει το πώς διαχειριζόμαστε την υγεία τη δική μας και εκείνων που αγαπάμε και να φέρει την ελπίδα περιγράφοντας τον τρόπο που η νέα –σύγχρονη ιατρική προσεγγίζει συνολικά τις ασθένειες».
Μετάφραση: Φωτεινή Χρηστίδη, Επιμέλεια: Αλίνα Ζωιοπούλου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Παππού
Προσαρμογή συνταγών στην ελληνική κουζίνα: Ηλίας Φουντούλης
Εκδόσεις ΧΡΟΝΙΚΟ, Ταϋγέτου 21, Κυψέλη, 11255, Αθήνα
Τηλ.: 210 2234 031 – E-mail: [email protected]Web site: www . chronico . gr
Τη διανομή του βιβλίου έχουν αναλάβει οι:
Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Ζαλόγγου 9, Εξάρχεια, 10678, Αθήνα
Τηλ.: 210 3800 520 – Ε-mail: eikostoupr or [email protected]

 

The post Βιβλιοπαρουσίαση: «Η διατροφή ως ασπίδα υγείας» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα