Κορονοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 770.000 παγκοσμίως

09:43 18/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Παγκοσμίως, τα θύματα της πανδημίας ξεπέρασαν τα 770.000 από τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί σε όλο τον κόσμο από τον νέο κορονοϊό  ξεπερνούν τα 21,7 εκατομμύρια, εκ των οποίων πάντως σχεδόν 13,4 εκατομμύρια κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν.

Στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη καταγράφηκαν ακόμη 530 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ο συνολικός απολογισμός φθάνει τους 170.575 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters,

που βασίζεται στις ανακοινώσεις των αρχών των πολιτειών, ως χθες Δευτέρα μετά τις 22:00 (τοπική ώρα· 05:00 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα τουλάχιστον 39.105 κρούσματα μόλυνσης, με τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 5,46 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Η Καλιφόρνια, πολιτεία που αποτελεί μια από τις βασικές εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε τουλάχιστον 96 θανάτους, με τον απολογισμό να φθάνει τους 11.342 νεκρούς σε αυτήν, αλλά και 9.197 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο να ανέρχεται σε 634.338.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 684 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 19.373 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία, τη χώρα που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, αυξήθηκε έτσι σε 108.536 νεκρούς επί συνόλου 3.359.570 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Ξεπέρασαν τους 57.000 οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, στο Μεξικό , ενώ 526.000 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά.

Οι αρχές της Χιλής έκλεισαν ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο του Σαντιάγο σήμερα το πρωί, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον χώρο για να αγοράσουν εμπορεύματα για μεταπώληση, λίγες ώρες αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα καραντίνας στην περιοχή.

Πριν καν ανοίξει τις πύλες του, τουλάχιστον 300 άνθρωποι σχημάτιζαν ουρά έξω από το εμπορικό κέντρο Asia Pacific, το οποίο ειδικεύεται στην πώληση διαφόρων προϊόντων κινεζικής κατασκευής. Στη συνέχεια έτρεξαν μέσα, με τους φρουρούς ασφαλείας να προσπαθούν να τους μοιράσουν απολυμαντικά τζελ και να τους θερμομετρήσουν, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έρθουν στα χέρια με τους επίδοξους αγοραστές.

Ακόμη τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.390 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 9.236 νεκρούς επί συνόλου 225.404 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 συνεχίζει να αυξάνεται στη Γαλλία και ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ κατέγραψε επίσης άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γενική διεύθυνση Υγείας (DGS).

Σε γαλλικά νοσοκομεία έγιναν 234 νέες εισαγωγές ασθενών με νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι 173 την Παρασκευή.

4.925 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ήτοι 97 περισσότεροι σε σύγκριση με την Παρασκευή.

22 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στην Κίνα. Πρόκειται για «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

13 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Νέα Ζηλανδία. Τα δώδεκα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με την εστία στο Όκλαντ, τόνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, κορυφαίο στέλεχος των νεοζηλανδικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Ουέλινγκτον.

Το Όκλαντ, όπου ζει σχεδόν το ένα τρίτο των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας, παραμένει σε lockdown.

Μετά την αναστολή τους τον Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι διεθνείς πτήσεις επαναλαμβάνονται την 29η Αυγούστου από και προς τη Νιγηρία.

Επισήμως, η Νιγηρία καταμετρά μέχρι σήμερα 49.068 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 975 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 13 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 115 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται σε 5.173 νεκρούς επί συνόλου 96.590 ανθρώπων που διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκαν από τη 14η Φεβρουαρίου, όταν ανακοινωνόταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα νοσοκομεία της Βηρυτού έχουν σχεδόν κορεστεί εξαιτίας των αυξανόμενων ροών ασθενών προσβεβλημένων από τον νέο κορονοϊό, την ώρα που ο Λίβανος βρίσκεται «στο χείλος της αβύσσου» μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στη λιβανέζικη πρωτεύουσα, τόνισε χθες Δευτέρα ο Χάμαντ Χάσαν, που υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του υπουργού Υγείας της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Λίβανος είναι αντιμέτωπος με αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Χθες Δευτέρα, καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ 456 μολύνσεων, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων αφότου ο ιός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου να φθάνει τις 9.337. Εξ αυτών, 105 άνθρωποι έχουν υποκύψει εξαιτίας της COVID-19.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 7 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 2.071 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε έτσι τους 692 νεκρούς επί συνόλου 94.751 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

Στη Μάλτα κλείνουν ντισκοτέκ, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες συναυλιών αλλά και αθλητικοί χώροι.

Στους δημόσιους χώρους επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 15 προσώπων. Προς το παρόν, εστιατόρια και καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΕΡΤ με πληροφορίες AFP, Reuters, Xinhua, ΑΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα