Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην αν. Μ. Θ. από την Τρίτη

21:15 31/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα νέα έκτακτα μέτρα για όλο το Νοέμβριο, ξεκινώντας από την Τρίτη στις 6 το πρωί έχουν ως εξής: Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (οριζόντιο μέτρο).»Αποτελεί το καλύτερο μέσο προστασίας που έχουμε στη διάθεσή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής προστασίας. Επίσης τόνισε ότι απαγορεύεται η μετακίνηση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τα ξημερώματα σε όλη τη χώρα. Προβλέπεται επίσης η απαγόρευση μετακίνησης

με τα ΜΜΜ χωρίς χρήση μάσκας

Ένα ακόμη οριζόντιο μέτρο είναι η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εξαιρούνται οι κλινικές. Αναστέλλονται οι επισκέψεις σε όλες τις δομές υγείας και πρόνοιας. Λειτουργούν κανονικά σχολεία, κομμωτήρια και λιανεμπόριο.

Ειδικότερα,
-Κλείνουν τα καφέ, τα μπαρ και η εστίαση, τα γυμναστήρια, θέατρα – σινεμά και χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Επιτρέπεται μόνο το deliveryν και η παραλαβή από το κατάστημα σε πακέτο.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

-Τηλε-εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 50%

-Τηλε-εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια.

-Παραμένουν ανοιχτά τα κομμωτήρια. Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Προβλέπεται αναστολή κάθε αθλητικής ομαδικής δραστηριότητας. Όλη η περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, πλην της Θάσου βρίσκονται στο «κόκκινο», αυξημένου κινδύνου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα