Κάλεσμα ΤΕΕ για εθελοντική συμμετοχή μηχανικών στη σεισμόπληκτη Σάμο

21:02 31/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συστράτευση καλεί τους μηχανικούς των νησιών το περιφερειακό τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, προκειμένου να συνδράμουν στη διεκπεραίωση των διαδικασιών αποτίμησης και καταγραφής των ζημιών.

Ο πρόεδρος του τμήματος, Στρατής Μανωλακέλλης, στην επιστολή προς τους μηχανικούς τονίζει: “Μετά τον ισχυρό σεισμό που έγινε την Παρασκευή, 30/10/2020, στη θαλάσσια περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, και ειδικά Βόρεια της νήσου Σάμου, οι ζημιές, καθώς και το μέγεθος της καταστροφής, είναι μεγάλο, αφού έχουν υποστεί, παλαιά κυρίως

κτίσματα, ολική καταστροφή και άλλα, «διαμπερείς ρωγμές και αποκλίσεις από την κατακόρυφο» με αποτέλεσμα μερικά από αυτά να πρέπει να κριθούν επικινδύνως ετοιμόρροπα, ώστε να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Με βάση τα παραπάνω το περιφερειακό μας τμήμα καλεί τους συναδέλφους σε συστράτευση προκειμένου να συνδράμει στη σωστή διεκπεραίωση των διαδικασιών αποτίμησης και καταγραφής των ζημιών.

Οι μηχανικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά σ’ αυτήν την προσπάθεια μπορούν ν’ επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΤΕΕ-Τμήμα ΒΑ Αιγαίου στη Μυτιλήνη στα τηλέφωνα 22510 40847/48126, το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 04/11/2020.

Το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό των δύο παιδιών στη διάρκεια του μεγάλου σεισμού.”

 

The post Κάλεσμα ΤΕΕ για εθελοντική συμμετοχή μηχανικών στη σεισμόπληκτη Σάμο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα