Κορωνοϊός: 88 ακόμα αρνητικά δείγματα από το νοσοκομείο Καλαμάτας

12:39 17/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρνητικά για COVID-19 βγήκαν ακόμα 88 δείγματα που ελήφθησαν το Σάββατο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί και στους ακόμα 65 αρνητικούς μοριακούς ελέγχους, τ΄αποτελέσματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί την περασμένη Παρασκευή.

Η μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού μετά και την πρόσκαιρη έξαρση που παρουσιάστηκε με 7 θετικά κρούσματα την Πέμπτη -ακόμα και κατά την ιχνηλάτηση του στενού κύκλου των επιβεβαιωμένων αυτών περιπτώσεων- αλλά και το γεγονός πως οι νοσούντες είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσίαζουν ιδιαιτέρως ήπια συμπτώματα, δείχνει σύμφωνα

με τους επιστήμονες πως στην περιοχή μας το ιικό φορτίο και η ένταση της λοίμωξης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Την περασμένη εβδομάδα πάντως εντοπίστηκαν δύο νέα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, το ένα σε νεαρό που επέστρεψε από διακοπές σε ελληνικό νησί και το άλλο σε επίσης νεαρή γυναίκα που είχε ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες σε χώρα των βαλκανίων από την οποία κατάγεται.

Αρνητικά ήταν στο μεταξύ όλα τα δείγματα που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο δημαρχείο της Καλαμάτας , μεταξύ αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων και προσωπικού. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, με λήψη και νέων δειγμάτων απ΄όποιον από το προσωπικό το επιθυμεί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα