Κονδύλια για στήριξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

15:03 28/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση διεκδίκηση των αναγκαίων κονδυλίων για τη στήριξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταθέτοντας υπόμνημα που αφορά στις ανάγκες των σχολείων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αντί να εμπεδώνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων η σιγουριά κι η ελπίδα για ομαλή κι εύρυθμη μορφωτική διαδικασία,

λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προκαλεί ο Covid 19 , δυστυχώς η πραγματικότητα αποδεικνύεται ζοφερή… Εκπαιδευτικοί και μαθητές της Α/βαθμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης βρίσκονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις, που αφορούν κυρίως στην προστασία τους μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

Πρέπει από τη θέση του ο καθένας μας και ως συλλογικά όργανα να διεκδικήσουμε άμεσα μέσα και μέτρα και γι αυτό καταθέτουμε αυτό το υπόμνημα:

1. Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

2. Σε κάθε σχολική μονάδα ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο για τον έλεγχο των μαθητών.

3. Διαγνωστικά τεστ σε περιοδική βάση σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

4. Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

5. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

6. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία.

7. Επαρκής αριθμός σε μάσκες μιας χρήσης για τις συνεχώς παρουσιαζόμενες ανάγκες .

8. Επαρκής αριθμός αντισηπτικών.

9. Επαρκής αριθμός γαντιών.

10. Εβδομαδιαία απολύμανση των σχολικών μονάδων.

11. Επαρκής αριθμός ειδών υγιεινής και καθαριότητας π.χ. χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, σαπούνια, απορρυπαντικά κ.λπ.”

The post Κονδύλια για στήριξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα