Κομοτηνή:Σταματάει η κυβέρνηση το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»;

12:45 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη αντίδρασή τους δείχνουν οι πρωτοβουλίες πολιτών του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», για το προτεινόμενο νομοσχέδιο, από πλευράς κυβέρνησης, για την νομική θωράκιση του κινήματος.

Σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες πολιτών το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», εδώ και 5 χρόνια, στα χρόνια της κρίσης, έφερε σε απευθείας επαφή το αγοραστικό κοινό με τους παραγωγούς, εξασφαλίζοντας καλύτερες τιμές και αύξηση κατανάλωσης των Ελληνικών προϊόντων με οδηγό την αλληλεγγύη.
Το μέλος του κινήματος και εμπνευστής, Ηλίας Τσολακίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ

Κομοτηνής, έκανε λόγο για πνίξιμο της προσπάθειας αυτής, από μια Αριστερή Κυβέρνηση, που στα πρώτα χρόνια, μέλη της φωτογραφίζονταν δίπλα τους.
«Φαίνεται πως η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις των μεγάλων σούπερ μάρκετ και των εκπροσώπων των Λαϊκών Αγορών, στερώντας τους πολίτες το δικαίωμα να επιλέγουν από πού θα αγοράσουν το προϊόν τους».
Σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη αυτά που ζητάει η κυβέρνηση, δηλαδή οι παραγωγοί να μην βγαίνουν εκτός περιφέρειάς, οι Ενώσεις των πολιτών να γίνουν σύλλογοι, να εγκρίνει τους απολογισμούς ο Δήμους -και να προχωρεί και σε αφαίρεση άδειας- και το κυριότερο, να μην γίνονται παραδόσεις προϊόντων πάνω από 6 το χρόνο.
«Ήδη ετοιμάσαμε μια επιστολή την οποία θα την αποστείλουμε στους αρμοδίους, με ένα μεγάλο τίτλο, ‘Εσείς το σταματήσατε’.
Τέλος απορούμε για την μη αντίδραση των Καταναλωτικών Οργανώσεων ανα την Ελλάδα, όπως και το γεγονός πως το συγκεκριμένο θέμα δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα των Αγροτικών διεκδικήσεων», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Τσολακίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα