Φλέγεται η Αυστραλία λόγω καύσωνα και αστυνομικός τηγανίζει (video)

12:01 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το θερμόμετρο να δείχνει ως και 47,1 βαθμούς Κελσίου την στο Μπέρντσβιλ της Αυστραλίας, η αστυνομία του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε από τη σελίδα της στο Facebook, ότι «τηγανίζεται αυγό στο καπό περιπολικού».

However, you can cook without oven: Record-breaking #heatwave continues in Australia pic.twitter.com/IeJLjMLzZC

— RT (@RT_com) February

13, 2017

Το βίντεο έχει προσελκύσει πάνω από τρία εκατομμύρια χρήστες, ενώ το Σίδνεϊ μαστίζεται από τον χειρότερο καύσωνα στα μετεωρολογικά χρονικά.

Η υπερβολική ζέστη που σημειώνεται στην αυστραλιανή έρημο έχει προκαλέσει πυρκαγιές σε θαμνώδεις εκτάσεις στην ανατολική ακτή της χώρας και έχει οδηγήσει στη ματαίωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων επιβαρύνοντας ταυτόχρονα το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το καλοκαίρι του νότιου ημισφαιρίου θα γίνεται ολοένα και πιο θερμό, προειδοποιούν μάλιστα μετεωρολόγοι και επικαλούμενοι τις κλιματικές αλλαγές εκτιμούν ότι ο αριθμός των ημερών με θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών κελσίου, θα αυξηθούν από 12% ως 18% ως το 2030.

A few years ago, #Australia added purple to weather maps to reflect extreme heat. That color is now required #Heatwave2017 (temps in °C) pic.twitter.com/Bk1ZPV8zU4

— UN Climate Action (@UNFCCC) February 10, 2017

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα