Κομοτηνή:Κων/νος Μάττας, καθηγητής ΑΠΘ: «Το μικροκλίμα της Ελλάδας δίνει προϊόντα-θησαυρούς, ας το αξιοποιήσουμε»

12:03 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τις νέες μορφές επιδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ- το οποίο ανοίγει στα τέλη Αυγούστου- για Αγρότες, θα υλοποιήσουν η Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλά-ΖΩ και το κίνημα ιδεών ΠΡΑΤΤΩ.
Οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στις 9 Ιουλίου στο παλιό Δημαρχιακό Κατάστημα της Μαρώνειας στις 8:30 το απόγευμα και την Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα της Αιγείρου.
Εισηγητές θα είναι ο Γεωπόνος και Μέλος του ΠΡΑΤΤΩ, Κων/νος Δέδες και ο Καθηγητής Γεωπονίας στο ΑΠΘ,

Κων/νος Μάττας.
Μιλώντας για την τοπική οικονομία στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Μάττας, τόνισε πως σε κάθε περιοχή θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ταυτότητά της και τα προϊόντα της. Η ταυτότητα αυτή θα αναδειχθεί μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις συνεργασίες των πολιτών, στις οποίες θα προσφέρει ένα πλαίσιο που θα διευκολύνει ακολούθως το κράτος.
«Είναι κρίμα περιοχές σαν την Μαρώνεια, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με το μικροκλίμα που διαθέτουν, να πωλούν τα προϊόντα τους -Αγροτικά και Κτηνοτροφικά- στις ίδιες τιμές με την μαζική παραγωγή. Αν οι τουρίστες γνωρίζουν για την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος και για την ασφάλεια που αυτό προσφέρει στην υγεία τους, είναι διατεθειμένοι να το πληρώσουν και αυτό έχει αποδειχθεί», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Μάττας.

Keywords
Τυχαία Θέματα