Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:09 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην περιοχή Εσκί Καπού στον χώρο όπου πριν ένα χρόνο περίπου φιλοξενούνταν πρόσφυγες σε αντίσκηνα. Η μονάδα θα λειτουργεί με την μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης, ενώ η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας θα εντείνει τις προσπάθειες της για την χρηματοδότηση του έργου. Την λειτουργία του εργοστασίου θα την αναλάβει ιδιώτης.

** Για αρκετή ώρα έκλεισε χθες νωρίς το απόγευμα ο δρόμος Καβάλας- Ελευθερούπολης όταν μια λεύκα έπεσε στον δρόμο από τον δυνατό

αέρα. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε ατύχημα. Άνδρες της πυροσβεστικής απομάκρυναν τι δέντρο και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

** Ειδικό πρόγραμμα για τα Τενάγη των Φιλίππων συζητήθηκε, μεταξύ άλλων σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα. Παρόντες ήταν και οι τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αποστόλου άκουσε τα προβλήματα των αγροτών, έδωσε κατευθύνσεις για την επίλυση τους ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο στο άμεσο χρονικό διάστημα. Συζητήθηκε ακόμη το ειδικό πρόγραμμα για τα Τενάγη που σύντομα θα γίνει πιο συγκεκριμένο και ανακοινώσιμο.

** Την ικανοποίησή της για την υλοποίηση του έργου στο Φράγμα Μαριών εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου επισημαίνοντας ότι ήρθε μετά από πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και φορέων του νησιού, της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο Θάσου και Περιφέρεια.

** Κάλεσμα σε εργαζόμενους του τουρισμού και του επισιτισμού για να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 20ης Ιουλίου απευθύνει το ΠΑΜΕ Καβάλας.

** Σε περιβαλλοντική δράση για τις Μεσογειακές χώρες, που διοργανώνεται από τις 3 έως τις 10 Ιουλίου, συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας. Στόχος είναι να γίνουν καθαρισμοί στις ακτές του Δήμου Καβάλας, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού για την μεγάλη σπουδαιότητα της προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος. Καλούνται οι εθελοντικοί και τοπικοί σύλλογοι – ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση, να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Δήμου Καβάλας.

** Στην παλιά πόλη Καβάλας, την Παναγία, θα πραγματοποιηθεί από 20 – 23 Ιουλίου το Φεστιβάλ Cosmopolis όπου θα συμμετάσχουν 8 χώρες με 235 χορευτές. Φέτος συμμετέχουν χώρες όπως Πορτογαλία, Κροατία, Βουλγαρία, Αρμενία, Περού, Μεξικό, Αίγυπτος και Ελλάδα, μία ομάδα από την Ήπειρο, το χορευτικό του Συλλόγου Ζαγορισίων. Θα παρουσιαστούν γεύσεις από τις χώρες που συμμετέχουν, συναυλιακά συγκροτήματα και κάθε ημέρα θα υπάρχει και ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα, όπως και υπαίθριος κινηματογράφος. Επίσης θα υπάρξει και το Παιδοκοσμόπολις για τα παιδιά ενώ συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και οι κάτοικοι της Παναγίας και παράλληλα θα συμμετάσχουν 100 μουσικοί Έλληνες και ξένοι.

** Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μες στον τεκέ της Μαριγώς» παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Ξεριά, στο Κάστρο της Καβάλας σήμερα στις 9.30 το βράδυ. Πρόκειται για μία παράσταση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο την περίοδο 1932-1940.

** Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα