Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 26-7-2016

07:43 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία

Αυξάνονται οι πνιγμοί στις ελληνικές θάλασσες

Κάθε χρόνο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που πνίγονται στις ελληνικές θάλασσες. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην δημοσιογράφο Αμαλία Γαρυφαλλίδου ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θράκης Νικόλαος Κιφνίδης πέρσι στην ΑΜΘ πνίγηκαν 32 άτομα από αυτούς οι 4 με 5 ήταν ξένοι που παραθέριζαν στην περιοχή της Θάσου και της Καβάλας φέτος μέχρι στιγμής κι ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται περίπου

στη μέση, έχουν καταγραφεί 34 περιστατικά πνιγμών.

Από αυτούς όπως είπε ο κ Κιφνίδης οι 18 θάνατοι σημειώθηκαν την ώρα της κολύμβησης και οι υπόλοιποι 14 από καρδιακά προβλήματα εκτός του ύδατος. Αναφερόμενος στα περιστατικά αυτά ο κ Κιφνίδης τόνισε ότι οι Έλληνες δεν κάνουν τσεκ απ το καλοκαίρι πριν πάνε στην θάλασσα ειδικά οι ηλικιωμένοι και παραβαίνουν τις εντολές των γιατρών που λένε “οχι αμέσως μετά το φαγητό στην θάλασσα.”

Μειωμένη η κίνηση στις καλοκαιρινές επιχειρήσεις

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια η κίνηση στις παραλιακές επιχειρήσεις της Ροδόπης είναι μειωμένη κατά 30 με 35% . Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα παράλια του δήμου Κομοτηνής η άφιξη των Βουλγάρων επισκεπτών τονώνει κάπως την λειτουργία των παραθαλάσσιων επιχειρήσεων. Η οικονομική στενότητα αλλάζει και τις συνήθειες των λουόμενων οι οποίοι όλο και πιο συχνά κάνουν την εμφάνιση τους στην παραλία φέρνοντας μαζί τους και σπιτικό φαγητό.

Παιδεία

Το ΔΠΘ σε νέα δράση

Πρύτανης, Αθανάσιος Καραμπίνης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετέχει στη νέα δράση για τη Διεθνή Κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού από και προς χώρες που εδρεύουν εκτός Ε.Ε.

Το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, πρώτη χρονιά εφαρμογής της διεθνούς διάστασης του προγράμματος Erasmus+, το Δ.Π.Θ. εξασφάλισε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα για συνεργασία με το University of Queensland, της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων των Πανεπιστημίων για τη Διεθνή Κινητικότητα του Erasmus+ για το 2016-2017 , εγκρίθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Queensland, και επιπλέον τρεις συνεργασίες, η μία στις ΗΠΑ με το University of Louisville, και οι δύο στη Ρωσία, με το Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ της Μόσχας και με το Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του Καζάν. Η δε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των παραπάνω συνεργασιών έχει πενταπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στόχος της δράσης της Διεθνούς Κινητικότητας είναι να ενισχύσει τις επαφές των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων με Ιδρύματα σε τρίτες χώρες και να τα καταστήσει ελκυστικά σε φοιτητές, σε καθηγητές και ερευνητές ανά τον κόσμο, προωθώντας παράλληλα τη διεθνοποίησή τους.

Τεχνική Συνάντηση Εργασίας

Περιφερειάρχης αν.Μ.Θ., Γιώργος Παυλίδης

Τεχνική Συνάντηση Εργασίας για την οριστικοποίηση της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων διοργανώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της ΠΑΜΘ και έπειτα από συνεργασία με τις κεντρικές Υπηρεσίες Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10 π.μ., στο Ξενοδοχείο «Chris and Eve» 3ο χιλ. Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης. Τις εργασίες θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του Δ.Π.Θ., του ΤΕΙ, επιχειρήσεων και αρμόδιων Υπουργείων.

Κλειστά τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα καταστήματα στην Κομοτηνή, λόγω της εορτής της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της πόλης.

Ερώτηση για το προσφυγικό

Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτής Ποταμιού Ροδόπης

Κοινή ερώτηση για το προσφυγικό και ειδικότερα για δομές φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης που συνυπογράφουν για πρώτη φορά στην διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου δέκα (10) βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης. Αχμέτ Ιλχάν

« Το καθεστώς των δομών φιλοξενίας παραμένει ως ήταν, χωρίς τους Διοικητές και Διευθυντές που προβλέπει ο νόμος, ενώ το υπουργείο έχει προχωρήσει σε διορισμό άτυπων προσωρινών συντονιστών.

Από τα γεγονότα αυτά προκύπτουν θέματα ουσίας αλλά και ερωτήματα για την ορθή λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στον τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Τα νέα της Μητρόπολης

Εορτή του Παντελεήμονος

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων Μουτάφης

μνήμη τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος τοῦ ἰαματικοῦ θά ἑορτασθῇ στήν Ἱερά Μητρόπολιν Μαρωνείας καί Κομοτηνής, την Τρίτη στις επτά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς κ. Παντελεήμων θά Χοροστατήσῃ κατά τήν ἀκολουθίαν τοῦ ἑσπερινοῦ στόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίου Παντελεήμονος Μικροῦ Κρανοβουνίου. Την Τετάρτη 27 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος θα ἱερουργήσει στον Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Κομοτηνῆς, ὅπου κατά τή διανομή τοῦ ἀντιδώρου θά δεχθῇ τίς εὐχές Κλήρου καί Λαοῦ.

«Λόγῳ τῆς συνεχιζομένης δοκιμασίας ἐκ τῆς παρατεινομένης οἰκονομικῆς ὕφεσης ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δέ θά δεχθῇ εὐχές στό Ἐπισκοπεῖο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλία στην Ξάνθη

Ομιλία – Συζήτηση-Παρουσίαση του Δρ Γεωργίου Βαρβατσούλια, με θέμα «Η επιστημονική θεώρηση της ομοφυλοφιλίας από πλευράς εξελικτικής θεωρίας, βιολογίας, και ψυχολογίας» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 20.00 στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Παίζουμε με παλιά παιχνίδια

Με την δράση «Παίζουμε και ζωγραφίζουμε με παλιά παιχνίδια» στην παραλία της Μέσης από τις 18:00 έως τις 21:00 συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής. Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελωδικό Rock με τους «Emerald» στο Φανάρι στις 21:00 το βράδυ.

Στη Φιλιππούπολη

Εκδρομή στη Φιλιππούπολη διοργανώνει την Πέμπτη, 4 Αυγούστου και την Παρασκευή, 5 Αυγούστου ο Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης συμμετέχοντας στο 22ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6938943207.

Κυκλώπειες διαδρομές

Η 6η Συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών Αν. Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Αυγούστου έως την Κυριακή, 28 Αυγούστου στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας. Συνάντηση η οποία θα έλξει το ενδιαφέρον 800 περίπου μοτοσικλετιστών από την Ελλάδα και γειτονικές χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: λαϊκά τραγούδια, καραόκε , Ροκ Ήχους , αλλά και την πρώτη επίσημη συνάντηση γυναικών μοτοσυκλετιστριών.

Χειμερινοί Κολυμβητές στη Μαρώνεια

Με τη συναυλία των «Χειμερινών Κολυμβητών» στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια, συνεχίζονται το Σάββατο 30 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ.

Αθλητικά

Παίκτες του Πανθρακικού οι Κουσίδης και Μωραΐτης

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Νικόλαου Κουσίδη και Ιωάννη Μωραΐτη.

Ο Νικόλαος Κουσίδης είναι μεσοεπιθετικός και γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1993 στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Το πρώτο εξάμηνο της περασμένης περιόδου αγωνίστηκε στον ΟΦΗ, και έπειτα παραχωρήθηκε από την κρητική ομάδα με τη μορφή δανεισμού στον Βύζαντα Μεγάρων, συνεχίζοντας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο Ιώαννης Μωραΐτης αγωνίζεται τόσο ως πλάγιος όσο και ως κεντρικός αμυντικός και γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1997 στην Αθήνα. Ο Πανθρακικός είναι η πρώτη ομάδα με την οποία υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας.

Καιρός

Στη Θράκη λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, χειμερινοί κολυμβητές, αμθ, καλοκαιρι, άφιξη, εμφάνιση, δπθ, νέα, δραση, ηπα, ρωσία, eve, τει, θεσσαλονικη, μνήμη, rock, emerald, ελλαδα, ροκ, φεστιβαλ, οφη, αθηνα, ΕΜΥ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, μεταναστευση στην αυστραλια, Καλή Χρονιά, ξανθη, καιρος, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα, βουλευτες, μνήμη, δημοκριτειο, χωρες, ρωσία, δπθ, ηπα, θαλασσα, θεμα, θρακη, οφη, παιχνιδια, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, ωρα, αμαλια, αμθ, ασβεστοχωρι, τει, άφιξη, αχμετ, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γεγονοτα, γεωργιου, δηλωσεις, ειπε, εμφάνιση, επτα, εσωτερικων, ετος, χαμαμ, υπηρεσια, υπηρεσιες, ιστορικο, κατασκηνωσεις, κινηση, λειτουργια, μακεδονια, μορφη, ξενοδοχειο, ομαδα, παρουσιαση, πεμπτη, προβληματα, ροκ, σαββατο, συζητηση, συγκεντρωση, τριτη, υλοποιηση, φαναρι, φεστιβαλ, φορα, ιωαννης, ωρες, αυλη, υπουργειο, κυριακη, rock, θαλασσες, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα