Αντιδράσεις κομμάτων για τις κυβερνητικές προτάσεις

00:08 26/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενστάσεις διατύπωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις κυβερνητικές προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ στην εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής, το παρών από πολιτικούς αρχηγούς έδωσε μόνον ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Για θεσμικό λαϊκισμό έκανε λογο, πριν από την εκδήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι χειάζεται ριζική ευρείας κλίμακας Συνταγματική Αναθεώρηση και όχι αποσπασματική.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι η πραγματική επανάσταση είναι μια νέα συμφωνία αλήθειας με το λαό.

Οι προτάσεις Τσίπρα για διαιώνιση του εθνοκτόνου μνημονίου, υποβάθμιση της Ορθοδοξίας, διατήρηση της βουλευτικής ασυλίας και των προνομίων του πολιτικού συστήματος δε συνιστούν Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά αποπροσανατολισμό και εμπαιγμό του ελληνικού λαού, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Για υποβιβασμό της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, σε σόου «αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν», εγκαλεί η Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό. Στο μείζον θεσμικό ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Πρωθυπουργός απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «ο στόχος του είναι προφανής, να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν».

«Διαφωνώ με την εκλογή προέδρου από το λαό γιατί μπορεί να οδηγήσει σε δυαρχία και πολιτικές συγκρούσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Για δημαγωγία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό η Λαϊκή Ενότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα