Κομοτηνή:ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 29-06-2016

10:38 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Γ. Μπασιαδάκης: Λείπουν τα Δίκτυα Διανομής για τα τοπικά προϊόντα
Την αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας Τοπικών Αποθηκών –Logistics, προκειμένου να βρίσκει σε προσιτές τιμές και όχι αυξημένες, τα τοπικά προϊόντα στην κατεύθυνση της εσωτερικής διακίνησης και κατανάλωσης των προϊόντων ενδοπεριφερειακά, επισήμανε ο Μέτοχος της Ελληνικής Οικο-Αγροτικής, Γιώργος Μπασιαδάκης.
«Ακριβώς επειδή έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την περιφέρεια ΑΜ-Θ, της Συνέργειας της Περιφέρειας Παραγωγών καταναλωτών στον Αγροδιατροφικό τομέα, είναι καλό να γνωρίζουν κάποιοι πως,

οι τοπικές επιχειρήσεις δεν διαθέτουν δίκτυα διανομής και αναγκάζονται να απευθύνονται στα ήδη υπάρχοντα, τα οποία ανεβάζουν όμως τις τιμές και τα τοπικά προϊόντα φτάνουν πιο ακριβά στους καταναλωτές, τα οποία και δεν αγοράζουν τελικά.
Η ίδρυση Δικτύου διανομής ΑΜ-Θ θα πρέπει να απασχολήσει όλους και κυρίως την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τα Επιμελητήρια, τα οποία γνωρίζουν τον κορμό της Αγοράς. Θα μπορούσε να γίνει μια υποδομή στον Ίασμο, στην Θες/νικη αλλά και στην Αθήνα αργότερα», σημείωσε με νόημα ο κ. Μπασιαδάκης.
Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική Οικο-Αγροτική, με έδρα στους Μεταξάδες του Έβρου, είναι μια εταιρεία που δουλεύει με 250 Αγρότες, μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας, η οποία καταψύχει φυλλώδη λαχανικά και που τα προϊόντα της κατευθύνονται στις αγορές της Αθήνας και της Θες/νικης, αλλά και σε αγορές του εξωτερικού.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία, πήρε βραβείο επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της 17ης Εμπορικής Έκθεσης της Αλεξανδρούπολης.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης υποστηρίζει το leader της Ξάνθης

Συνολικά 16 εκατομμύρια ευρώ θα διαχειριστεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης από το πρόγραμμα Leader και το Leader αλιείας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα