Κομοτηνή:ΕΡΤ Δελτίο ΕΙδήσεων 2-06-2017

11:21 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 2-06-2017

Κοινωνία-Aυτοδιοίκηση

Διαμαρτυρία στη Μέστη για τα Διόδια σήμερα στις 12 μ.μ.
Την παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο όπου κατασκευάζονται τα διόδια της Μέστης αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι ομόφωνα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας και

Θράκης και όλοι οι παραγωγικοί φορείς της Περιφέρειάς.
«Η κατασκευή κι άλλου σταθμού διοδίων στην περιοχή μας, βρίσκει ομόθυμα αντίθετη την τοπική μας κοινωνία. Ο Δήμος Κομοτηνής θα είναι παρών καταθέτοντας τη λαϊκή διαφωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού ενάντια στα διόδια της ΑΜΘ
Με αφορµή τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της Καβάλας και της Θράκης στα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, οι εργαζόµενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΕΟΑΕ), σε ανακοίνωσή τους, «συντάσσονται µε τα δίκαια αιτήµατα και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ενάντια στους παράλογους σχεδιασµούς της κατασκευής και λειτουργίας πολλών δεκάδων νέων µετωπικών και πλευρικών σταθµών διοδίων».
Όπως αναφέρουν «∆ιαµορφώνεται µια κοινωνική και υπερκοµµατική συναίνεση και συναντίληψη ώστε αντί των συγκεκριµένων παράλογων σχεδιασµών του ΤΑΙΠΕ∆, να προχωρήσει άµεσα η υλοποίηση ενός ενιαίου ηλεκτρονικού συστήµατος διοδίων, που να χρεώνει δίκαια τους χρήστες της οδού µε βάση τη διανυόµενη απόσταση και µε δυνατότητα παροχής εκπτώσεων σε συχνούς ή/και επαγγελµατίες χρήστες και ευπαθείς κοινωνικές οµάδες».
Δημόσιοι Οργανισμοί
Αληθινή στήριξη στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ
Πριν από μερικές μέρες οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο της Ξάνθης για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας και οι ίδιοι.
Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης Γιώργος Κολλάρος ,μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι το ΙΓΜΕ , έχει κάνει ολοκληρωμένη γεωλογική χαρτογράφηση της χώρας, σεισμοτεκτονικό χάρτη και χάρτη σεισμικής επικινδυνότητας, αλλά και ειδικές γεωλογικές χαρτογραφήσεις για την υποστήριξη μεγάλων τεχνικών έργων.
Θύμισε ότι η κυβέρνηση, στις 15 του Μάη του 2013 ΑΠΕΡΡΙΨΕ την τροπολογία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας για την εξασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος για το πάσης φύσης επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του ΙΓΜΕ.
Ο κ. Κολλάρος επισήμανε ότι αληθινή στήριξη στους εργαζόμενους που πάνω από 20 χρόνια παλεύουν να κρατήσουν ζωντανό έναν πολυτιμότατο οργανισμό δεν αποτελεί ένα απλό ψήφισμα ενός κεντρικού Δήμου της περιοχής.
Καταλήγοντας επισήμανε πως το κόμμα του διεκδικει μαζί με τους εργαζόμενους:
1.Άμεση αποκατάσταση της διοικητικής ανωμαλίας στο ΙΓΜΕ που παραμένει ακέφαλο επί επτά εβδομάδες.
2.Την άμεση καταβολή των οφειλομένων στο προσωπικό.
3.Την αντιμετώπιση οικονομικών ζητημάτων (αποζημιώσεις, χρηματοδότηση έργων, προσλήψεις).
Πρωτογενής Τομέας

Στρατηγικός Σχεδιασμός για τα ΑΦΦ
Το Στρατηγικό σχέδιο για την Ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών(ΑΦΦ), παρουσίασε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Ο υπουργός ανέφερε 8 αναγκαίες δράσεις για την ανταγωνιστική ανάπτυξη, σε ορθολογική και βιώσιμη βάση, της καλλιέργειας, επεξεργασίας και εμπορίας των Αρωματικών
και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) στη χώρα μας.
Μεταξύ άλλων, συμπεριέλαβε,
Την επίλυση θεσμικού τύπου δυσλειτουργιών και η ενιαιοποίηση του νομικού πλαισίου
Την Προστασία και Αξιοποίηση αυτοφυούς γενετικού υλικού
ιστοποίηση του Πολλαπλασιαστικού Υλικού , με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και των προϊόντων των ΑΦΦ
Την Ενθάρρυνση των παραγωγικών επενδύσεων, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Επίσης στις προτεραιότητες που θέτει το Στρατηγικό Σχέδιο συμπεριλαβάνονται:

Καταγραφή των αυτοφυών ΑΦΦ της Ελλάδας,
Διατήρηση σε Τράπεζες Γενετικού Υλικού (Τ.Γ.Υ) ή Βοτανικούς Κήπους (Β.Κ),
Δημιουργία Ελληνικών ποικιλιών για τα είδη προτεραιότητας με μεγάλη ζήτηση, Δημιουργία πειραματικών φυτειών,
Παραγωγή πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού.

Κόμματα
Ερώτηση στη Βουλή
Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημ. Συμπαράταξης που συνυπογράφει ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέ, για την καθυστέρηση στην καταβολή αποζημίωσης οδοιπορικών για τους νεφροπαθείς.
Επίσης δύο ερωτήσεις κατατέθηκαν από τον βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμαπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ. Η πρώτη αφορά την δωρεάν παραχώρηση από την 4η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης παροπλισμένου ασθενοφόρου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής στο Πολυδύμανο Ιατρείο Οργάνης, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Αρριανών. Η δεύτερη ερώτηση αφορά την πλήρη επαναφορά ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαπών και όχι μόνο αποσπασματικά και κατά περίπτωση.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση την Παρασκευή
Εκδήλωση στην Ξάνθη για την 100ή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης διοργανώνει σήμερα στις 6:00 μ.μ. στα ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολή το ΚΚΕ(μ-λ)

Υγεία

Μέτρα φύλαξης, νέες προσλήψεις και bonus από τους προμηθευτές στο Νοσοκομείο
Αυξημένα είναι τα μέτρα προστασίας και φύλαξης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με στόχο την προστασία του τεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μετά τις κλοπές που σημειώθηκαν σε τρία Νοσοκομεία της χώρας. Με επιστολή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γιώργος Φιλιππίδης ζητά την προσοχή και την επαγρύπνιση τόσο της εταιρείας Security, όσο και των Προϊσταμένων των Τμημάτων.
Παράλληλα στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής δρομολογούνται νέες προσλήψεις. Προκηρύχθηκε ήδη μια θέση παιδιάτρου για την Παιδιατρική Κλινική. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει το θέμα της πρόσληψης ενός γαστρεντολόγου, μια ειδικότητα που έλειπε από το Νοσοκομείο. Θα λειτουργήσει γαστρεντολογικό εργαστήριο, καθώς και εξωτερικό ιατρείο για την εξέταση των εξωτερικών περιστατικών.

Αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας της πρόσληψης οκτώ ιατρών. Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κος Φιλιππίδης στην ΕΡΤ Κομοτηνής για δύο καρδιολόγους, δύο παθολόγους, ένα δερματολόγο, έναν οφθαλμίατρο, έναν μαιευτήρα κι έναν νεφρολόγο για να στελέχωσουν τις Κλινικές. Η ειδικότητα του δερματολόγου έλειπε για χρόνια από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

ΔΠΘ
Εκδήλωση για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας διοργανώνει την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα συνελεύσεων του ΤΕΦ το 2οColloquium μεταπτυχιακών φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.

Aυτοδιοίκηση
Θα μοιράσει θάμνους την Παρασκευή ο Δήμος Ξάνθης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον και σε συνέχεια των δράσεων για την προστασία του Περιβάλλοντος, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης θα διανέμει καλλωπιστικούς θάμνους στους πολίτες της Ξάνθης σήμερα και ώρα 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Όπως αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση του Δήμου, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μέρα γιορτής για το πράσινο, η οποία μας θυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Σύλλογοι
Στις 4 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η 8η Θερινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
Στις 4 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η 8η Θερινή Συνάντηση Μανιταρόφιλων, στο Σπήλαιο Αγγίτη της Δράμας.
Οι Μανιταρόφιλοι θα συγκεντρωθούν το πρωΐ στις 10 και μισή, αφού συγκεντρώσουν στη γύρω περιοχή μανιτάρια θα προχωρήσουν στην ταυτοποίησή τους από τον Μυκητολόγο Άγγελο Παπαδημητρίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων ΑΜ-Θ Νίκο Ιακωβίδη, το κίνημα των Μανιταρόφιλων παρουσιάζει αύξηση. Επίσης η Ελληνική Μανιταροφιλία κερδίζει έδαφος ραγδαία, καθώς αυξάνονται οι διακρίσεις και οι βραβεύσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Μανιταρόφιλων Γιώργου Κωνσταντινίδη, αλλά πολλές είναι οι διακρίσεις και στις Μανιταρογεύσεις.
Η επόμενη φθινοπωρινή πανελλαδική συνάντηση των Μανιταρόφιλων θα γίνει στις 28-29 Μαΐου, χωρίς ακόμα να έχει προσδιορισθεί ο συγκεκριμένος χώρος και νομός της ΑΜ-Θ.
Πιστοποιημένο Σεμινάριο Α’ Βοηθειών
Αύριο και μεθαύριο πραγματοποιείται το Πιστοποιημένο Σεμινάριο Α’ Βοηθειών που διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου «Περπατώ».
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος και οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση από τον διεθνή φορέα EMP Medic First Aid.

Στρατός

Εκτέλεση Βολών αρμάτων
Βολές αρµάτων, στην περιοχή Πεδίου Βολής «ΑΕΤΟΥ» θα εκτελεστούν σήμερα από την ΧΧΙ Τεθωρακισµένη Ταξιαρχία από τις 08:00 έως 17:30. Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σηµεία: Λατοµεία ΜΑΚΡΗΣ Ύψωµα ΚΑΖΑΝΙΑ Ύψωµα ΚΟΡΑΚΑΣ Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ Ύψωµα ΟΥΡΑΝΟΣ. Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραµονή ατόµων, οχηµάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχηµάτων.
Βλήµατα µη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να µη µετακινούνται και να ειδοποιείται αµέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή Αστυνοµική αρχή.

Αθλητική Ενημέρωση
Στην Ξάνθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας
Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Ιουνίου 2017 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής ανδρών και γυναικών σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης, «Ο Πήγασος», Μιχάλης Σπανίδης.
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές θα πραγματοποιηθούν δύο σημαντικοί αγώνες με πάνω από 200 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα σε δύο αγώνες 107 και 170 χιλιομέτρων για γυναίκες και άνδρες, αντίστοιχα. Η αφετηρία θα δοθεί από το γήπεδο του ΑΟΞ, όπως και ο τερματισμός.
Η διαδρομή σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Καθηγητή-Συγκοινωνιολόγο του ΔΠΘ Γιώργο Κολλάρο που έχει εκπονήσει και την αναγκαία κυκλοφοριακή μελέτη για να υπάρχει μέριμνα για κάθε σημείο της διαδρομής.
Όπως σημείωσαν οι υπεύθυνοι, υπάρχουν εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν τη διοργάνωση και τις προσπάθειες της Τροχαίας με στόχο την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την αποτροπή ταλαιπωρίας για τους οδηγούς της Ξάνθης τις δύο μέρες.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ιλχάν αχμέτ, ειδήσεις, διοδια, νέα, εκπτωσεις, ιγμε, ελλαδα, τραπεζες, εκαβ, ξανθη, προκατ, bonus, security, κος, ιουνίου, μαΐου, δπθ, κινηση στους δρομους, βουλη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, τελη κυκλοφοριας 2013, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, κοινωνια, βουλευτες, το θεμα, δπθ, δωρεαν, εκαβ, θεμα, ιγμε, οκτωβριανη επανασταση, σισμανογλειο, ωρα, αγωνες, αυξηση, αφορμη, αχμετ, εβδομαδες, γινει, γηπεδο, δυνατοτητα, δημος, δοθει, διοικητης, εδαφος, αιθουσα, υπαρχει, εβδομαδα, ενθαρρυνση, επτα, ζητα, ζωων, ιδρυση, θεωρητικο, θυμιζει, ιλχάν αχμέτ, κυβερνηση, κινηση, κομμα, κος, μαη, μαΐου, μανιταρια, μεριμνα, νικο, νοσοκομεια, ομαδα, οδος, οκτω, περιβαλλον, πιστοποιηση, προβληματα, προκατ, προσληψεις, σαββατο, συνεχεια, σπηλαιο, σχεδιο, τμημα, υπουργειο υγειας, τρια, υλοποιηση, ασφαλεια, bonus, security, ειδη, ενωση, ερωτησεις, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, μελετη, νομικου, νοσοκομειο, υγειας
Τυχαία Θέματα