Κομοτηνή:Ένας Κρητικός λάτρης της Ελλάδας

10:40 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κομοτηνή πόλη της ομορφιάς είσαι και το κατέχω
μα να σε θωρώ συχνά τον χρόνο δεν τον έχω» έτσι αρχίζει τις κουβέντας του πάντα ο Νικήτας, παραγωγός από την Κρήτη που παίρνει το δρόμο και φτάνει μέχρι τη Θράκη για να πουλήσει την παραγωγή του, τυροκόμος με παράδοση.

«Προσπαθούμε δυναμικά. Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Θέλουμε ό,τι παράγει ο κάθε τόπος να είναι το καλύτερο. Εμείς για παράδειγμα στην Κρήτη έχουμε τα ωραία τυριά μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε.

Πρέπει να αγωνιστούμε. Κυρίως οι νέοι άνθρωποι» δηλώνει. Αυτή η προσπάθεια βγάζει κάπου; ρωτάμε τον έμπειρο Κρητικό. «Το παλεύουμε» απαντά και προσθέτει «Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε γιατί δεν θα μας φέρει κανείς να φάμε, αν δεν δουλέψουμε»

Τα ελληνικά προϊόντα, όπως σημειώνει, δεν έχουνε σε τίποτα να ζηλέψουν τα προϊόντα άλλων χωρών, αντιθέτως είναι καλύτερα ό,τι παράγεται στην Ελλάδα «από τον Έβρο έως τη Θράκη, είναι τα καλύτερα προϊόντα. Είναι ο πλούτος του πλανήτη, είναι το φιλέτο της γης.»

Στρέφονται οι νέοι στην καλλιέργεια; Γυρνάνε στην παραγωγή; Ρωτάμε τον έμπειρο Κρητικό «βλέπουν ότι δεν έχει μέλλον πια με τους τίτλους σπουδών, μόνο η παραγωγή έχει μέλλον και σιγά –σιγά επιστρέφουν». Τι είναι, όμως, αυτό που χρειάζονται περισσότερο οι ίδιοι οι παραγωγοί; «Αυτό που θέλουμε είναι λίγη βοήθεια από το κράτος, όχι τόσους φόρους, να πληρώσω αυτό που μου αναλογεί, αλλά όχι αυτό που δεν πρέπει. Σαν Έλληνας πολίτης να πληρώσω τους φόρους μου, αλλά όχι να με «γδάρει» σαν το αρνί.» λέει μιλώντας απλά, αλλά με ειλικρίνεια. Παράλληλα, σπεύδει να προτρέψει τους νέους «Να παλέψουν! Να μην απογοητεύονται, πρέπει να αγωνιστούμε, να μην κάνουμε πίσω».
Φώτο: Ο κος Νικήτας με την παρέα του Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή Ένας Κρητικός, Ελλάδας,komotini enas kritikos, elladas