Κομοτηνή:Χαρά κι Ορθοπεταλιά από το 9ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

13:43 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όλοι οι ποδηλατοδρόμοι είναι κλειστοί γιαυτό ζητήσαμε από το δήμαρχο να τους ανοίξει για να μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο» είπε η μικρή Κωνσταντίνα, μαθήτρια στο 9ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής μιλώντας για τον στόχο της σημερινής πρωινής επίσκεψής τους στο Δημαρχείο και τη συνάντησή τους με τον δήμαρχο Κομοτηνής. «Θέλουμε να χαρούμε το ποδήλατό μας» είπαν οι λιλιπούτειοι ποδηλάτες έχοντας στο πλευρό τους τις δασκάλες τους και αντιπροσωπεία των γονιών τους.

«Το 9ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής ζήτησε σήμερα από τον Δήμαρχο Κομοτηνής να βοηθήσει να απελευθερωθούν

οι ποδηλατόδρομοι από όλα εκείνα τα «εμπόδια» που δυσκολεύουν την διέλευση των ποδηλατών.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η νηπιαγωγός Μαρία Θεοχαρίδου και μίλησε για την δική τους αφίσα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές με κεντρικό μήνυμα «Χαρά κι Ορθοπεταλιά». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία συμμετέχουν πολλά νηπιαγωγεία της πόλης, αλλά και ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Θράκας Ιππέας». «Του ζητάμε να αδειάσουν οι δρόμοι από μηχανάκια, τραπέζια από αυτοκίνητα που κλείνουν τους ποδηλατόδρομους γιατί προτιμούμε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς καυσαέρια.» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη κ.Ακριβή Βλαχοπούλου τόνισε ότι «Το ποδήλατο είναι ένας τρόπος φυσικής άσκησης. Προσφέρει ευεξία, απόλαυση,οικονομία » σημειώνοντας πως «πρέπει να παλέψουμε όλοι για βιώσιμες πόλεις, για πόλεις οι οποίες δεν έχουν ρύπανση.»

«Οι νοοτροπίες διαμορφώνονται σ’ αυτή την ηλικία. Οι μεγάλες ηλικίες δεν αλλάζουν εύκολα κι αυτό ήταν το σκεφτικό και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Ποδηλατικού Συλλόγου «Θράκας Ιππέας. Από αυτή την ηλικία να αρχίζουμε για να αλλάζουν οι νοοτροπίες και να βάζουμε το ποδήλατο στη ζωή μας» δήλωσε η κα Θεοχαρίδου αποκαλύπτοντας πως και η ίδια έγινε οπαδός του ποδηλάτου « πήγα αγόρασα κι εγώ ποδήλατο γιατί ενθουσιάστηκα.» τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας πράξη το «Χαρά κι Ορθοπεταλιά» των μαθητών της.
Φώτο:Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των μαθητών σήμερα στο Δημαρχείο Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα