Κομοτηνή:Απόδραση στο εξωτερικό…

11:55 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όσοι θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη!» δηλώνει η Ματίνα Γιαννακίδου σημειώνοντας πως εκείνη φεύγει με απέραντη θλίψη και πόνο, αλλά φεύγει γιατί «δυστυχώς εδώ δεν θέλουν να κάνει κανένας τίποτα!»

Ιδιοκτήτρια ενός μικρού καφενείου στον οικισμό της Κρωβύλης Ροδόπης, έναν μικρό οικισμό με λιγοστούς κατοίκους, όπου επέλεξε τα τελευταία χρόνια να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια. «Έκανα πολλές δουλειές στη ζωή μου,

μέχρι και καφετζού έγινα. Δεν γίνεται να έχεις δουλειά στην Ελλάδα, δεν θέλουν, δεν ξέρω γιατί…» Η πίκρα διάχυτη στις κουβέντες της. Θα ακολουθήσει το γιο της που φεύγει στο Μπρίστολ για μεταπτυχιακές σπουδές. «Εδώ να δουλεύω και να ανταπεξέρχομαι στα έξοδα των σπουδών του και στα δικά μου έξοδα διαβίωσης δεν γίνεται, οπότε δουλεύοντας εκεί, θα μπορώ να στηρίξω την προσπάθεια του οικονομικά».

Όπως σημειώνει το μεγαλύτερο εμπόδιο που κλήθηκε να υπερπηδήσει σε όλες αυτές τις επαγγελματικές- επιχειρηματικές προσπάθειες ήταν ο κρατικός μηχανισμός. «Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν σε βοηθάει το σύστημα να κάνεις τίποτε. Για ο,τι χρειαστείς, από το πιο απλό πράγμα, μέχρι να βγάλεις μια άδεια βρίσκεις εμπόδιο την γραφειοκρατία και την υπερφορολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα