Κομοτηνή: Άκυρη η απόλυση της Ρ. Πατσατζή από το ΣΕΠΕ

16:11 30/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Άκυρη κρίθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας -ΣΕΠΕ- η απόλυση, της συνδικαλίστριας Ρυίας Πατσατζή, από τον εργοδότη, Παντελή Μαγαλιό, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Το πόρισμα του ΣΕΠΕ καλεί το Εργατικό Κέντρο και τον Πρόεδρό του Παντελή Μαγαλιό να προχωρήσει άμεσα σε ανάκληση της απόλυσης. Σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για την απόλυση της επί 18 έτη εργαζόμενης

στο Εργατικό Κέντρο, στην οποία η απόλυση κοινοποιήθηκε μέσω δικαστικού επιμελητή. Έγινε μια τριμερής συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στο ΣΕΠΕ και σήμερα αναμενόταν το πόρισμα του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ζητά από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, να ελεγχθούν οι αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις δραστηριοτήτων του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

«Νόθα η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού, ζητούμε παρέμβαση της Δικαιοσύνης»

Από την πλευρά της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης και του επικεφαλής της, Δημήτρη Μουμτζίδη, ειπώθηκε πως το να απολύεις και παράλληλα να ξεκινούν αγωγές και μηνύσεις, ήταν η εφαρμογή του Λαυρεντιάδη στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, Καβάλας, στοχεύοντας στην οικονομική εξόντωση των εργαζομένων.

Ο κ. Μουμτζίδης επανέλαβε πως από τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2017στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, αυτός και η παράταξή του, χαρακτηρίζουν ως νόθα την πλειοψηφία της παράταξης του κ. Μαγαλιού. Μάλιστα επιμένουν να ζητούν τα στοιχεία των σωματείων, από τα οποία εκλέγεται ως πρόεδρος ο κ. Μαγαλιός, που όμως δεν λαμβάνουν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα