Κομοτηνή: Αγώνας Δρόμου για ΑΜΕΑ

18:50 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγώνας Δρόμου με σύνθημα «Τρέχουμε με την καρδιά και όχι με τα πόδια», διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη το Ειδικό Σχολείου Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Υφαντές Κομοτηνής, σε μια προσπάθεια γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με τα 42 παιδιά με νοητική στέρηση και ΑΜΕΑ , που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο.

Ο Αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωΐ μπροστά από το Δημαρχείο και θα ολοκληρωθεί καλύπτοντας ένα μικρό δακτύλιο,

στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Ήδη έχουν ενημερωθεί όλα τα σχολεία και μέσα σε αυτά και τα μειονοτικά και το παρόν τους αναμένεται δυναμικό.
Σύμφωνα με την εμπνεύστρια της ιδέας, Χαριτίνη Πετρίδου, η οποία εργάζεται ως Γυμνάστρια στο εν λόγω σχολείο και μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, στόχος είναι να ανοίξει το σχολείο στην τοπική κοινωνία και να εισπράξει η τελευταία την αυθεντική αγάπη, το χαμόγελο και το καθαρό βλέμμα αυτών των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο σχολείο τα παιδιά μαθαίνουν να αυτοεξυπηρετούνται, να αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες και να απασχολούνται καθώς λειτουργεί και εργαστήρι γεωπονίας.
Σύμφωνα με την κ. Πετρίδου μέχρι τέλους Μαΐου θα υπάρξει ακόμα μια δράση, που θα στοχεύει στην κίνηση ως ανάγκη στην Ειδική Αγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα