Κομοτηνή: Αντικρυστός Καρσιλαμάς, του Χ Χατζόπουλου

18:45 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα νέο ορχηστρικό κομμάτι με τίτλο Αντικρυστός Καρσιλαμάς Κομοτηνής, του Τραγουδοποιού Χρίστου Χατζόπουλου, συμπεριλαμβάνεται στη γκάμα των δημιουργιών του ταλαντούχου συνθέτη.

«Πρόκειται για την ενορχήστρωση όλων των ήχων από όλα τα μου τα βιώματα. Εμπεριέχει και τα μου βήματα στο μουσικό όργανο σάζι», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, όπου το κομμάτι μεταδόθηκε το πρωΐ από την εκπομπή «Εμείς οι Άλλοι…Αθέατα Δημοσιογραφικά».
Το νέο ορχηστρικό πλαισιώνεται από ένα βίντεο κλιπ, το οποίο χρηματοδότησε και επιμελήθηκαν οι

ειδικοί στο είδος τους, Γιώργος Δάφνης και Ηλίας Δάμος.
Στο βίντεο κλιπ, εμφανίζονται να χορεύουν 8 πολιτιστικοί σύλλογοι, Γρατινής, Μικρασιατών-Καππαδόκων, Επιστημόνων Μειονότητας, Μικρού Κρανοβουνίου, Θρακών Ροδόπης, ΜΟΚ, Φιλοτεχνών Ροδόπης και του Συλλόγου του Ροδίτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια τέτοια δουλειά για πρώτη φορά συμμετέχουν και χορεύουν σε τρία σημεία της πόλης, στην Παναγία στο Γενί Τζαμί και στο Βυζαντινό Φρούριο της Κομοτηνής-, το χορευτικό του Επιστημονικού Συλλόγου της Μειονότητας, απεικονίζοντας και έτσι την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην ίδια πόλη,που αυτό αποτελεί και τον πλούτο της.
Καλό θα ήταν οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιήσουν το κομμάτι ως ένα ύμνο για την Κομοτηνή και να μπορέσει να το απολαύσει την βραδιά των Ελευθερίων –στις 14 Μάη-ο κόσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα