Κομοτηνή:Α. Παπαδεράκης: «Αναζητάμε τη χρυσή τομή για το υπαίθριο εμπόριο και τους «Χωρίς Μεσάζοντες»

11:59 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον αριθμό των 450 φτάνουν οι προτάσεις των ομάδων πρωτοβουλιών των πολιτών που σχετίζονται με το κίνημα, «Χωρίς Μεσάζοντες», για το προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.
Ο κ. Παπαδεράκης υπεραμύνθηκε των διατάξεων του προτεινόμενου νομοσχεδίου, λέγοντας πως οι ενστάσεις που προέρχονται από κάποιες ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών, ίσως να οφείλονται σε

ελλιπή ενημέρωση.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί μια κινηματική μορφή εμπορίου να νομιμοποιηθεί και να ενταχθεί αρμονικά στο υπαίθριο εμπόριο.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρξει μία μορφή νομικής υπόστασης από πλευράς του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», χρειάζεται η συγκατάθεση του οικείου Δήμου και ένα καθεστώς διαφάνειας το οποίο να καλύπτει την Αλληλεγγύη, την Αλληλέγγυα Οικονομία και τις Εμπορικές πράξεις, που αποτελεί και τις βασικές αρχές του κινήματος, «Χωρίς Μεσάζοντες».
Τις επόμενες μέρες μέχρι την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνουν και άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις, από τις 450 προτάσεις που προέκυψαν από την διαβούλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα