Σύσκεψη στο Μαξίμου για τους δασικούς χάρτες. Να εξαιρεθούν οι αγροτικές εκτάσεις θα ζητήσει ο Β.Κόκκαλης

11:49 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη στο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς συγκαλείται αύριο το μεσημέρι στις 15.00 με θέμα την ανάρτηση των δασικών χαρτών, τα προβλήματα που προκύπτουν και πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης θα συμμετέχει στη σύσκεψη και σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας, θα ζητήσει να εξαιρεθούν από την ανάρτηση οι αγροτικές περιοχές που ενώ δηλώνονται στο ΟΣΔΕ από τους αγρότες εμφανίζονται στους

χάρτες ως δασικές.

Επίσης, ο κ.Κόκκαλης θα ζητήσει να δοθεί παράταση τουλάχιστον 60 ημερών για την υποβολή των εντάσεων (αντί για 18 Απριλίου, 18 Ιουνίου) προκειμένου να δοθεί χρόνος να ενημερωθεί ο κόσμος, να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες και στο μεταξύ να βρεθούν λύσεις για τις αδικίες που έχουν προκύψει.
Τα στρέμματα ανα την Ελλάδα που καλλιεργούνται και δηλώνονται στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) από τους αγρότες προκειμένου να λαμβάνουν τις κοινοτικές ενισχύσεις και τα οποία με την ανάρτηση των δασικών χαρτών εμφανίζονται να είναι δασικά υπολογίζονται σε χιλιάδες. Γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο που περιμένει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα