Χανιά: Προετοιμασία για δημιουργία “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” στην πλατεία 1866 (video – audio)

07:09 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο (ΕΒΕΧ) και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται γύρω από την Πλατεία 1866 (οδούς Κριάρη και Κορκίδη) προτίθεται να υποβάλλει πρόταση για τη δημιουργία “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου”, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε ότι:


“Έχουμε επιλέξει με προσοχή την πλατεία 1866, ως ιδανικό σημείο του Δήμου μας που μπορεί να υποδεχτεί αυτή τη δραστηριότητα.

Έχουμε μια κεντρική πλατεία που χρειάζεται ανακατασκευή και αναβάθμιση και έχουμε πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σημείο εκείνο. Τόσο ο Δήμος ν όσο και οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό θα τύχουν της εύνοιας αυτού του προγράμματος”. Στο πρόγραμμα αυτό ο κ. Βάμβουκας πρότεινε να μπει ένα αρχιτεκτονικό και λειτουργικό στοιχείο που είναι τα στέγαστρα που υπήρχαν από το 1934 και το οποία δεν υπάρχουν στην πλατεία, στο σύνολό τους”.
Ο Δήμαρχος Χανίων τέλος, αναφέρθηκε και στο χρόνο που μπορεί να είναι έτοιμο αυτό το εγχείρημα:
“Εργαζόμαστε από κοινού με το ΕΒΕΧ, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τους επαγγελματίες γιατί είναι απαραίτητο και να “τρέξουν” οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων αυτή τη διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πρόταση πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη, αν δεν υπάρξει κάποια παράταση. Εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε. Μπορούμε να υπολογίζουμε ότι σε δύο χρόνια από τώρα μπορούμε να πούμε ότι θα είναι ανακατασκευασμένη η πλατεία και ότι παράλληλα θα έχουν γίνει οι παράλληλες εργασίες”.

Για τη φιλόδοξη κοινή πρωτοβουλία Δήμου – Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων το μέλος του Δ. Σ. του ΕΒΕΧ και συντονιστής του προγράμματος, Δημήτρης Μουντάκης. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία:Γιώργος Βλαζάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα