Κομοτηνή:19-8-2018 Ειδήσεις

23:20 19/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Ξάνθη
Στο πλαίσιο της ιδιωτικής επίσκεψής του στην Ξάνθη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβη με την συνοδεία του Μητροπολίτη Ξάνθης στο le chalet, εκεί είχαν την ευκαιρία να τον δουν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Ξάνθης. Συνομίλησαν μαζί του ο Στρατηγός του Δ΄ Σώματος Στρατού Γεώργιος Καμπάς, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης κ.α. Ο Στρατηγός του έδωσε ένα ενθύμιο από την Θράκη.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος ιερούργησε μαζί με τον Μητροπολίτη Ξάνθης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Πηγάδια Ξάνθης.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. «Σε ισχύ απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε περιοχές των ΠΕ Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου και στα νησιά Σαμοθράκη και Θάσο. (Υλοποίηση απο Αστυνομία και Δασαρχεία σύμφωνα με τις αποφάσεις των Σ.Ο.Π.Π.) Κατηγορία Κινδύνου 3 (Υψηλή). Ο κίνδυνος είναι υψηλός. Είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι κλπ)», αναφέρει ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας ΠΑΜ-Θ Κ. Χουβαρδάς.

Εργασία
Εως 20/8 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις στο Oaed.gr για 30.333 θέσεις εργασίας σε Δήμους και περιφέρειες.
Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής έως και τις 20/08/2018 στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Πολιτισμός

Η «Ηλέκτρα» στην Κομοτηνή
Η τραγωδία του Ευριπίδη «ΗΛΕΚΤΡΑ» θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την Δευτέρα 27 Αυγούστου. Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ΛΥΡΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ. Μια σύγχρονη ματιά πάνω στην σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες [ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ και ΑΝΤΙΓΟΝΗ]. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Λένα Παπαληγούρα.

Εράσμεια Ξάνθης
Η Πολιτιστική Στέγη Ν.Ερασμίου “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ” διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο ’’ΕΡΑΣΜΕΙΑ 2018’’ από τις 25 έως 29 Αυγούστου στο Ν.Εράσμιο Ξάνθης. Το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 25 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ με έντεχνη βραδιά με τον Γιώργο Παπά. Την Κυριακή ακολουθεί παραδοσιακή βραδιά. Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους συγκροτήματα η ‘’Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου’’ η ‘’Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης’’, ο ‘’Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης’’, ο ‘’Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης’’ και ο ‘’Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας Κιλκίς ‘’Το Λαβάς’’. Θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική για όλο τον κόσμο.

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας
Συνελήφθη χθες (18-8-2018) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 18-8-2018, στην Ξάνθη, ο δράστης προσέγγισε αρχικά δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 20 και 19 ετών, οι οποίες κινούνταν πεζές και προέβη σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος τους, ενώ στη συνέχεια πλησίασε ακόμα δύο, ηλικίας 20 και 18 ετών, προβαίνοντας σε ασελγή χειρονομία σε βάρος της 18χρονης και ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Μετά τις σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 32χρονο και να τον συλλάβουν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, καπνού και αλκοολούχων ποτών
Συνελήφθη χθες (17-8-2018) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 80χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να κατέχει πακέτα τσιγάρων, συσκευασίες καπνού και φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Συγκεκριμένα, εντόπισαν και κατέσχεσαν:  289 πακέτα τσιγάρων  2 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων  2 φιάλες αλκοολούχων ποτών . Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός
Αίθριος καιρός αύριο με τοπικές νεφώσεις και πιθανές βροχοπτώσεις, κυρίως στην Ήπειρο και την Δ. Μακεδονία ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 2 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα