Κομοτηνή: Ζωντανοί και πεθαμένοι έκαναν μαζί Ανάσταση

10:10 8/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα καντηλάκια όλων ήταν αναμμένα. Τα μάρμαρα καθαρά. Τα μνήματα έλαμπαν. Τα κεράκια, άλλα έκαιγαν και άλλα είχαν από ώρα σωθεί. Λίγα λουλούδια στα μαρμάρινα βάζα μαρτυρούσαν το πέρασμα των ζωντανών από δίπλα τους.

Στην χθεσινή Αναστάσιμη βραδιά ζωντανοί και νεκροί στέκονταν πλάι – πλάι. Μαζί με τους πονεμένους που έχασαν τους δικούς τους και θέλησαν να «κάνουν Ανάσταση», όσο πιο κοντά τους γίνεται, ήταν και οι πιστοί που επέλεξαν να παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη Ακολουθία στα δημοτικά κοιμητήρια της Κομοτηνής. Περισσότεροι από πέρσι με τον ίδιο σεβασμό, στην ίδια αυλή,

δίπλα στους μαρμάρινους λευκούς σταυρούς κρατούσαν τις λαμπάδες τους αναμμένες.

Εκεί και ο Σεσβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων να ψέλνει το γνωστότερο αναστάσιμο τροπάριο: «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θανάτον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος».

Μια ξεχωριστή Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία με την Ανάσταση του Ιησού «από του τάφου» να δίνει σε όλους «την αιώνιον ζωήν και το μέγα έλεος» ή τουλάχιστον την προσδοκία της. Με τον πόνο των χαροκαμένων μαυροφορεμένων γυναικών, που χθες το βράδυ στέκονταν σιωπηλές πλάι στο μνήμα του παιδιού τους, να μοιάζει, ίσως, ελαφρύτερος.
Φώτο: Από την χθεσινή Ανάσταση στα δημοτικά κοιμητήρια ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα