Κομοτηνή: Τα δωράκια άντεξαν στην κρίση

13:30 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μιλά για τον καθημερινό της αγώνα. Όση ώρα τακτοποιεί το καινούργιο της εμπόρευμα οι σκέψεις της «στέκονται» στις μέρες που έφυγαν και στο 2016 που μοίρασε χαρές και πίκρες. Μια δύσκολη σίγουρα χρονιά, αλλά από δυσκολίες ξέρει. Η κα Αναστασία Παρμάκη, εικοσιπέντε χρόνια τώρα διαθέτει κατάστημα με είδη δώρων «Ο αγώνας μας είναι καθημερινός. Κάθε μέρα προσπαθούμε να τα πάμε καλύτερα. Πόσο καλύτερα;Αυτό φαίνεται καθημερινά στην αγορά» δηλώνει η Κομοτηναία καταστηματάρχης σημειώνοντας πως «Στην σημερινή εποχή, αν μπορείς να βγάλεις το μεροκάματό σου, είναι πολύ καλά».

Τα τελευταία χρόνια,

σύμφωνα με την κα Παρμάκη, δεν έχουν καμιά σχέση με τα προηγούμενα. «Ο κόσμος είναι ολοένα και πιο μίζερος στις αγορές του, προσπαθεί να βρει το φθηνό. Στα είκοσι άτομα, το ένα αγοράζει κάτι ακριβό. Συνήθως ό,τι είναι πιο φθηνό, εκείνο «φεύγει».» Αρχή του εορταστικού ωραρίου σήμερα και τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοι της ελπίζουν ότι θα πάνε όλα καλύτερα, θα σημειωθεί κίνηση, θα υπάρξει άνοδος στις πωλήσεις.

Το «δώρο» άντεξε στην κρίση; ρωτάμε την κα Παρμάκη κι απαντά με βεβαιότητα «Ναι» εξηγώντας ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν δώρα ως ένδειξη αγάπης και φιλίας. Δαπανώντας 1, 2 ή 5 ευρώ βρίσκουν και παίρνουν κάτι για τον δικό τους άνθρωπο. Αυτό δεν μπόρεσε να το αλλάξει η κρίση. Ευτυχώς το δώρο αντέχει ακόμη». Ύστερα, όπως εξηγεί, το δικό της ρόλο παίζει και η ενέργεια, η κίνηση να χαρίσεις κάτι. «Και μόνο ότι σκέφτηκες τον άλλον, ότι έψαξες για εκείνον, ότι φρόντισες να είναι σε ένα ωραίο περιτύλιγμα αλλάζει αμέσως τη διάθεση του άλλου, που το δέχεται. «Είτε είναι κάποιος μικρός στην ηλικία, είτε είναι μεγάλος ένα δώρο τον χαροποιεί πάντα».

Το 2016 της αφήνει μια ανάμεικτη, γλυκιά και πικρή γεύση. «Να είμαστε όλοι αισιόδοξοι, να σταματήσουμε την γκρίνια» δηλώνει και σπεύδει να ευχηθεί για την χρονιά που έρχεται «Υγεία σε όλους. Να πάνε καλύτερα τα οικονομικά όλων. Έφυγε το χαμόγελο από τα χείλη μας. Να είναι όλα θετικά. Φτάνει τόσο, θετικά ακούσματα θέλουμε για να χαμογελάσουν όλοι και πάλι».
Φώτο:Αναστασία Παρμάκη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα