Τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Διονυσίου τιμά η Ζάκυνθος

13:24 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μνήμη του προστάτη και πολιούχου της Αγίου Διονυσίου τιμά η Ζάκυνθος με κάθε επισημότητα κατά το τριήμερο από 16 έως 19 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών ανακοίνωσε η ιερά μητρόπολη Ζακύνθου, σύμφωνα με το οποίο, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 5 τό ἀπόγευμα, θα γίνει η επίσημη κάθοδος του μητροπολίτη Ζακύνθου ἀπό την ιερά μονή στον ιερό ναό, αμέσως μετά θα ακολουθήσει δοξολογία με περιφορά του σεπτού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο ναό και στη συνέχεια θα

τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής. στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά αγρυπνία, ενώ το πρωί, στις 7.30, θά τελεστεί η ακολουθία του όρθρου και αμέσως μετά η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.Χρυσοστόμου. Την ἴδια ημέρα, στις 11 το πρωί (καιρού επιτρέποντος) θα γίνει η λιτάνευση του σεπτού λειψάνου στην πόλη.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 8.30 τό πρωί, θά τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία και στη συνέχεια, στις 11, η περιφορά του σεπτού λειψάνου μέσα στον ιερό ναό και η εναπόθεσή του στην ιερά λάρνακα.
Την ἐπισημότητα της εορτής θα αναγγείλει η δημοτική φιλαρμονική παιανίζοντας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Την ιερή πομπή θα πλαισιώσουν ἔξω από το ναό, άγημα της πολεμικής αεροπορίας, οι φιλαρμονικές των δημοτικών εντοτήτων Ζακυνθίων, Αλυκών και Αρτεμισίων, τμήματα προσκόπων και οδηγών, αντιπροσωπείες δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα