Κομοτηνή: Στις 20 Αυγούστου το πρώτο μπαμ των κυνηγών

22:09 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

To ΦΕΚ από το αρμόδιο υπουργείο περιμένουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι όλης της χώρας για να ξεκινήσουν την εκδοσή αδειών κυνηγιού για την νέα κυνηγετική περίοδο 2016 -2017 που ξεκινά στις 20 Αυγούστου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Καραφύλης “το πρώτο μπαμ

θα ακουστεί στις 6 και 30 το πρωί του Σαββάτου και δεν ξέρω πως θα προλάβουμε μέσα σε 4 ήμερες που έχουν απομείνει για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου να εκδώσουμε κυνηγετικές άδειες για 3000 κυνηγούς που είναι τα μέλη του συλλόγου.

Ωστόσο πέριση εκδόθηκαν 1950 άδειες ,φέτος περιμένουμε να ξεπεράσουμε τις 2000.”

Φαίνεται επίσης ότι φέτος έχουμε πληθώρα πουλιών, τρυγώνια, ορτίκια και φάσες.συνέβαλε σ΄αυτο και η ανομβρία.

Όσον αφορά τις τιμές για την εκδοσή μια τοπικής άδειας απαιτούνται 126 ευρώ, για την περιφερειακή άδεια 146 ευρω και για την γενική άδεια 171 ευρώ, ενω ο κ Καραφύλης εφιστά την προσοχή των κυνηγών να μην ξεχνούν να φορούν το πορτοκαλί γιλέκο.

Πάντως την Κομοτηνή προτιμούν κυνηγοί ακόμη κι από Αθήνα που έρχονται ακόμη και οικογενειακώς στην περιοχή μας συνδυάζοντας κυνήγι και διακοπές.

Ένα πρόβλημα όμως που αντιμετώπισε ο κυνηγετικός σύλλογος Κομοτηνής είναι η δημιουργία ενός ακόμη συλλόγου κυνηγετικού από πρώην μέλη του που ήταν δυσαρεστημένα από τις προηγούμενες διοικήσεις με αποτέλεσμα να φύγουν περίπου 200 μέλη, “αυτό που προσπαθούμε είπε ο κ Καραφύλης είναι να τους φέρουμε πάλι πίσω στον σύλλογο”.

Τέλος να σημειωθεί ότι το κυνήγι του λαγού και του αγριόχοιρου ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου και της ορεινής Πέρδικας στις 1 Οκτωβρίου.

φωτο: Παναγιώτης Καραφύλης πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Κομοτηνης

Keywords
Τυχαία Θέματα