Άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας στην Αίγινα (Photos + Video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα τα αίτια της τραγωδίας που έλαβε χώρα σήμερα, νοτιοδυτικά της Αίγινας με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και έξι να τραυματιστούν, μετά τη σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με λάντζα στην οποία επέβαιναν τουρίστες.

Το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό σκάφος, κάνοντάς το να ανατραπεί και στη συνέχεια να βυθιστεί στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, ο οποίος παρευρέθηκε για μία ώρα στο Λιμεναρχείο όπου είχαν μεταφερθεί ο συλληφθείς

χειριστής του ταχύπλοου, οι επιβάτες και λίγη ώρα αργότερα ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Ο χειριστής του σκάφους δήλωσε: «Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα».

Τις πρώτες στιγμές μετά το περιστατικό περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας Δημήτρης Λούρος στην «Εφ. Συν.» και τον Παντελή Βαλασόπουλο:

Νεκροί ανασύρθηκαν ο 58χρονος χειριστής της λάντζας, ένα κοριτσάκι μόλις 5 χρονών και ο 44χρονος πατέρας του, ενώ οι δύτες του Λιμενικού ανέσυραν και τέταρτο νεκρό (40 με 50 ετών) από βάθος 20 μέτρων.

Από τους τραυματίες, δύο είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Μία 29χρονη η οποία ακρωτηριάστηκε στην αριστερή κνήμη και ένας 16χρονος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Οι διασωθέντες συνολικά είναι 21, χωρίς να υπάρχουν αγνοούμενοι, ενώ οι έξι σοβαρότερα τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Αθήνα. Οι υπόλοιποι διασωθέντες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας, από όπου τους επετράπη να φύγουν.

Το ταχύπλοο που διεμβόλισε τη λάντζα:

Πηγή βίντεο: ΕΦΣΥΝ/Παντελής Βαλασόπουλος

Πηγή φωτογραφιών:Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΕΦΣΥΝ/Παντελής Βαλασόπουλος, Γιώργος Κακούσης

Save

Το άρθρο Άγνωστα τα αίτια της τραγωδίας στην Αίγινα (Photos + Video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα