Κομοτηνή: Προσλήψεις προσωπικού και νέα έργα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

09:10 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάνει τον απολογισμό της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και σημειώνει πως πολύ θετική ήταν η εξαγγελία της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην περιοχή της Αιγείρου , έργο προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, τον κ, Γιώργο Φιλιππίδη δεύτερη θετική εξέλιξη είναι η εξασφάλιση δέκα νέων προσλήψεων μόνιμων γιατρών. Αλλά και η συνέχιση της ενεργειακής αναβάθμισης του υπάρχοντος κτιρίου, με την αξιοποίηση προγράμματος ύψους 2,5 εκ. ευρώ.

Η κινητικότητα που παρατηρείται στο Σισμανόγλειο δεν σταματά

εδώ, καθώς στο επόμενο δεκαήμερο προχωρά η προκήρυξη θέσεων με ατομικές συμβάσεις, πρόκειται για θέσεις 29 καθαριστριών, έξι τραπεζοκόμων και οκτώ φυλάκων. «Θα αυξηθούν οι απολαβές τους, θα πληρώνονται στην ώρα τους και το νοσοκομείο θα έχει όφελος από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας ύψους 200.000 ευρώ το χρόνο» δηλώνει ο κος Φιλιππίδης.

31 προσλήψεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για δύο χρόνια

Την επόμενη εβδομάδα έρχονται τα 31 άτομα τα οποία θα προσληφθούν για ένα σύν ένα χρόνο (μετά την δέσμευση του Υπουργού) με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, πρόκειται για νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους.

62.000 πολίτες στο Σισμανόγλειο το 2016

Όσον αφορά στους πολίτες που εξυπηρετούνται από το Σισμανόγλειο; Συνολικά το 2016 προσήλθαν στο Νοσοκομείο 62.000 πολίτες (μόνιμοι κάτοικοι, φοιτητές, στρατιώτες, αλλά και τουρίστες από τη Βουλγαρία ). «Καθημερινά το ΤΕΠ εξυπηρετεί 150 πολίτες γι αυτό και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» δηλώνει ο κος Φιλιππίδης σημειώνοντας πως 50 περίπου ανασφάλιστοι πολίτες προσέρχονται καθημερινά στο ΤΕΠ, στα εξωτερικά ιατρεία και στις κλινικές, όπου τους παρέχεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Φώτο:Νοσοκομείο Κομοτηνής – Διοικητής Νοσοκομείου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα