Κομοτηνή: Πιο κοντά στην επαναλειτουργία η Βιομηχανική Μονάδα Shelman

15:56 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελπίδες επαναλειτουργίας του εργοστασίου της εταιρίας Shelman στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. «Οι συνεχείς προσπάθειες των εργαζομένων του εργοστασίου και η συνοχή τους παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι σήμερα, αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για τους μελλοντικούς επενδυτές» ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, δικηγόρος, πρόεδρος του Δ.Σ. Κομοτηνής μιλώντας για την θετική δικαστική απόφαση.

Ο πλειστηριασμός της Μονάδας

της Κομοτηνής δείχνει να είναι θέμα χρόνου, οπότε θα φανεί το πόσο «ζεστοί» παραμένουν όσοι είχαν εκδηλώσει αγοραστικό ενδιαφέρον. Όπως εξήγησε ο κος Κυμπαρίδης η δικαστική απόφαση ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να προχωρήσει ο πλειστηριασμός της μονάδας ως σύνολο και όχι ως επιμέρους περιουσιακά στοιχεία. «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, αλλά όχι για τη λύση του προβλήματος. Ο δρόμος έχει ανοίξει για να πάρουν οι εργαζόμενοι τις ζωές τους πίσω» τόνισε ο κος Κυμπαρίδης.

Να σημειωθεί ότι η δίκη είχε γίνει τον Απρίλιο. Με την απόφαση εγκρίνεται το αίτημα των πιστωτών να πωληθεί η μονάδα ως σύνολο. Επίσης, ορίζονται και σημαντικοί όροι κάτω από τους οποίους θα γίνει ο πλειστηριασμός, δηλαδή: η τιμή εκκίνησης, ο ελάχιστα απαιτούμενος αριθμός απασχόλησης του παλαιού προσωπικού και ο χρόνος υποχρεωτικής λειτουργίας της μονάδας. Την επαναλειτουργία της Βιομηχανικής Μονάδας της Κομοτηνής συνολικά την προσδοκούν 130 πρώην εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους ο τελευταίος που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του εργοστασίου της Κομοτηνής ήταν το ελβετικό fund Cevian Capital. Η δε πεντάμηνη καθυστέρηση της ανακοίνωσης της απόφασης δημιούργησε έντονη ανησυχία στις τάξεις των εργαζομένων, καθώς φοβήθηκαν ότι θα ατονήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Φώτο:Γιώργος Κυμπαρίδης, δικηγόρος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα