Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 10-2-2017

09:10 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου, μέλη Αγροτικών Συλλόγων της Ροδόπης.
Ωστόσο μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, Νίκος Κυριαζής, τόνισε πως
Δεν θα κλείσουν οι δρόμοι στην ΑΜ-Θ από μπλόκα Αγροτών.

Ευρωπαϊκό έργο Κατάνα για Αγροδιατροφικό τομέα
Το ποσό του 1.2 εκατ. ευρώ θα διαθέσει συνολικά το ευρωπαϊκό έργο «ΚΑΤΑΝΑ» για την ανάπτυξη προϊόντων

στον αγροδιατροφικό τομέα. Σήμερα και ώρα 18:30μ.μ. στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, η ομάδα του ευρωπαϊκού έργου ΚΑΤΑΝΑ θα παρουσιάσει το έργο και θα συζητήσει για χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και καινοτόμα προϊόντα.
Η εκδήλωση θα αποτελείται από δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος, ο κ. Παύλος Γεωργιάδης, Εθνοβιολόγος – Σύμβουλος Καινοτομίας του Αγροδιατροφικού Τομέα, θα παρουσιάσει τον Οδικό Χάρτη για μία Βιολογική Περιφέρεια. Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Παπαλεξίου, Υπεύθυνος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, θα παρουσιάσει την ιστορική πορεία και τις δράσεις του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων.
Τέλος, η ομάδα του ΚΑΤΑΝΑ θα παρουσιάσει το έργο, τον τρόπο υποβολής προτάσεων προς χρηματοδότηση, καθώς επίσης και τις ευκαιρίες που παρέχει το έργο στους ωφελούμενους.

Κόμματα
Πρόταση για συγκρότηση Συμβουλίου Μικτής Σύνθεσης στη Θράκη για θέματα Διπλωματίας
Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε χθες (07/02) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης με αφορμή τη Συζήτηση για την ψήφιση της «Τροποποίησης του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ», προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση Συμβουλίου Μικτής Σύνθεσης στη Θράκη για διπλωματικά θέματα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ευπάθειες αλλά και τις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής.

ΠΑΣΟΚ
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγκρότησε την Περιφερειακή Επιτροπή και εξέλεξε ομόφωνα συντονιστή τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Ροδόπης Γκαράνη Ιωάννη και αναπληρωτή συντονιστή, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Ξάνθης Αντωνιάδη Ανέστη. Η Περιφερειακή Επιτροπή είναι το ανώτερο συντονιστικό και προγραμματικό όργανο του Κινήματος στην περιφέρεια. Διαβουλεύεται με τους φορείς και τους πολίτες της περιφέρειας για την διαμόρφωση της πολιτικής του Κινήματος.

Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τη Δήμαρχο Καβάλας

Συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,Χρήστος Μέτιος στην Κομοτηνή με τη Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Δήμο Καβάλας καθώς και το ζήτημα της αλλαγής της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου TAP στην περιοχή των Κρηνίδων, με αφορμή την αυριανή σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει ο κ. Μέτιος για το θέμα του αγωγού TAP στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την παρουσία του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη και των Περιφερειαρχών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και Θεόδωρου Καρυπίδη.

Κοινωνία
Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε Δάσκαλο
Επίθεση με δαγκωματιές από αδέσποτο σκύλο κατήγγειλε ο Δάσκαλος του Δημοτικού-Μειονοτικού Σχολείου της Πόρπης Ροδόπης, Ηλίας Βλάχος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
«Τι θα γινόταν αν δεν ήμουν εγώ και ήταν μικρά παιδιά, ή γυναίκα, ή κάποιος ηλικιωμένος, που δεν θα μπορούσε να υπερασπισθεί τον εαυτό του; Τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν και άλλα κρούσματα επίθεσης αδέσποτων σκύλων και πάλι σε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς. Ζητάμε από το Δήμο Κομοτηναίων, πέρα από την πληρωμή των δημοτικών τελών, πως θα πρέπει να μας εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας. Φυσικά και θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση για εκείνους που αγοράζουν ζωάκια και μετά τα εγκαταλείπουν, όταν μεγαλώσουν», σημείωσε ο κ. Βλάχος.
Μετά την καταγγελία του κ. Βλάχου και προς το Δήμο Κομοτηναίων, συνεργείο του Δήμου κατευθύνθηκε προς το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό-περιοχή ΟΑΕΔ-, για να συγκεντρώσει την αγέλη των σκυλιών και να την απομακρύνει.

Εκπαίδευση
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ …Κάπου εκεί στη Διομήδεια… πέρα βρέχει
Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με ανακοίνωση του διαμαρτύρεται έντονα για τα προβλήματα που προέκυψαν στο Σχολείο λόγω των πληυμμυρών. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος καταλογίζει αδιαφορία στο Δ¨ημο Αβδήρων και στον Δ/ντη της Δευτροβάθμιας. Σε αντίθεση με τους προαναφερθένες ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστα Ζαγναφέρης, πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη και υποστηρίζει το αίτημά τους για άμεση προσωρινή μετεγκατάσταση του Σχολείου.

Στηρίζει τις «θεματικές εβδομάδες» στα Γυμνάσια η ΕΛΜΕ Ξάνθης
Ένα μακροχρόνια αίτημα των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ικανοποιείται πλέον χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου, την υλοποίηση των θεματικών εβδομάδων στα γυμνάσια όλης της χώρας σε ημερομηνίες που θα επιλέξει ο κάθε σύλλογος διδασκόντων χωριστά.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως Η εφαρμογή της θεματικής εβδομάδας, που έχει τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα», είναι υποχρεωτική και εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες. Η υλοποίησή της προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής θα διοργανωθούν σε κάθε σχολείο ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες στους παραπάνω βασικούς άξονες, οι οποίοι μπορεί να εξειδικευτούν σε επιμέρους θεματικές, όπως οι ακόλουθες. Για κάθε έναν άξονα μπορεί να αναπτυχθούν οι ίδιες ή και επιπλέον θεματικές για γονείς και εκπαιδευτικούς.
Θέση πήρε και για το θέμα που δημιουργήθηκε με τους τρεις ιεράρχες η Μ. Λουκοπούλου που υποστήριξε ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι αρκετά διαφορετικός και δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται σε θέματα λειτουργίας των σχολείων.

Σύλλογοι
Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας
Την Βασιλόπιτας τους κόβουν σήμερα στις 12.00 η διεύθυνση και το προσωπικό της Διαχείρισης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Πολιτισμός
Παρουσίαση βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη στο ΔΥΟ της Ξάνθης
Το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και οι εκδόσεις Πόλις διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Σφαιρικά κάτοπτρα , επίπεδοι φόνοι» σήμερα και ώρα 20:00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Προλογίζει η μαθηματικός και μέλος του Θαλής + φίλοι Πόπη Φλώρου.
Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής, Σαμή Καραμπουγιούκογλου.
Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση στην Κομοτηνή, στο βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο.

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ με ομιλητή τον Μήτσο Κασόλα
Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, σε συνεργασία με τον ΜΗΤΣΟ ΚΑΣΟΛΑ, λογοτέχνη, δημοσιογράφο, σεναριογράφο, διοργανώνει μια εκδήλωση – αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, για τα 42 χρόνια από τον θάνατό του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφέ του ΕΜΘ, σήμερα στις ώρα 8:00 μ.μ.

Έκθεση Εβριτών-Σιδηροχωριτών για το Σαμάκοβο
Φωτογραφική – χαρτογραφική έκθεση του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Όμιλο Νέου Σιδηροχωρίου με θέμα «Σαμάκοβο – Νέο Σιδηροχώρι η πορεία προς τον Χρόνο» θα φιλοξενηθεί στο Στρατιωτικό Μουσείο της Κομοτηνής. Τα εγκαίνια της έκθεση θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 19:30 με κεντρικό ομιλητή τον αρχιτέκτονα μηχανικό Κων/νο Κατσιμίγα.

tango stories ..που αλλού…στη ΦΕΞ
H θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «οδός ονείρων» παρουσιάζει την παράσταση tango stories/ γυμνάσματα μνήμης ΙΙΙ , σε συνεργασία με το εργαστήρι Τango Aires της ΦΕΞ σε Κείμενα του Τάσου Λειβαδίτη.
Η παράσταση θα δοθεί σήμερα αύριο και μεθαύριο
και ώρα 21:30 στην ΚαπνΑποθηκη της ΦΕΞ – (Πλάτωνος 27)
Είσοδος 5€ με κρασί. Κρατήσεις θέσεων – πληροφορίες στο τηλ 25410 25421.

ΟΜΙΛΙΑ του ΚΑΘΗΓΗΤΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,
Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΛΙΑΡΑ στην Αλεξανδρούπολη
Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ομιλία του τακτικού καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Νικόλαου Μαλιάρα, με τίτλο Το «έντεχνο» και το «λόγιο». Μια «ορολογιακή» βόμβα στα θεμέλια του Ελληνικού συλλογικού καλλιτεχνικού αισθητηρίου.
Η εκδήλωση, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα πραγματοποιηθεί αύριο και ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα