«Ναυάγησε» η πραγματογνωμοσύνη για την πτώση της γέφυρας Κομψάτου

18:22 31/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ναυάγησε» η εκπόνηση έκθεσης πραγματογνωμοσύνης από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος Παράρτημα Θράκης για τα αίτια της πτώσης της γέφυρας του Κομψάτου που είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με νέα αναφορά του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου δόθηκε η εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας.

Σύμφωνα με νέα αναφορά του περιφερειάρχη
δόθηκε η εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση της γέφυρας.

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης κάνει πολιτική είτε σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα είτε και σε υψηλότερο επίπεδο.» υποστήριξε χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τους θέματος της Προγραμματικής Σύμβασης με το ΤΕΕ για τη διενέργεια έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια πτώσης της γέφυρας Κομψάτου ο Περιφερειάρχης Αν.Μ. Θράκης Χρήστος Μέτιος. «Σκοπίμως καθυστερεί και εμποδίζει να ενημερωθούν οι πολίτες με τρόπο αμερόληπτο για τα αίτια της πτώσης της γέφυρας.» υποστήριξε για να αναρωτηθεί «Πώς είναι δυνατόν να ζητά να γίνει διαγωνισμός, να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε και να αναλάβει το έργο ένας μειοδότης με μεγάλη έκπτωση; Πόσο αμερόληπτο και αξιόπιστο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πραγματογνωμοσύνης;»

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη σε ανάλογη περίπτωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δέχτηκε την ανάθεση της έρευνας στο ΤΕΕ μέσω προγραμματικής σύμβασης. «Εκεί δεν προστατεύτηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου; Εκεί ισχύουν άλλοι νόμοι;» αναρωτήθηκε προσθέτοντας πως στόχος του πολιτικού αυτού παιχνιδιού είναι «να σημειωθούν καθυστερήσεις και τελικά να αργήσει η αποκατάσταση της γέφυρας για να πλήξουν εμένα.»

Μάλιστα ο κος Μέτιος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα αφήνοντας υπόνοιες για συμμετοχή και Περιφερειακού Συμβούλου «στο πολιτικό αυτό παιχνίδι, συμμετέχει και περιφερειακός σύμβουλος», είπε αναφέροντας το όνομά του, μια που ο ίδιος σύμβουλός είναι μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 7. «Είτε άθελά του επειδή δεν κατάλαβε, είτε ηθελημένα γιατί του το ζητήθηκε.» όπως είπε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα