Κομοτηνή: Μουσουλμάνοι της Θράκης με δάκρυα στα μάτια προσφέρουν βοήθεια στους πυρόπληκτους

12:32 26/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Συγκινηθήκαμε με αυτό που έγινε και θέλουμε κι εμείς να βοηθήσουμε» δηλώνει ο κ. Αμπντουλάχ και δίνει το δέμα που κρατά στα χέρια του στην υπάλληλο του Ταχυδρομείου. Δίπλα του η σύζυγός του, η κα Σελμά.

Εκείνη τοποθέτησε στα δέματα ρούχα, γάλα, κονσέρβες ψάρι και μπουκάλια με νερό. «Η τραγωδία που συνέβη με συγκίνησε πάρα πολύ» λέει και τα δάκρυα κυλούν στο πρόσωπό της. Σταματά για λίγο, κομπιάζει και προσθέτει πως και οι αντιδράσεις του κόσμου την συγκινούν ακόμη περισσότερο. «Λένε ότι έχουμε απομακρυνθεί από το Θεό και γι αυτό συμβαίνουν αυτές οι τραγωδίες. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ

Οι λυγμοί «πνίγουν» τις λέξεις της. Προσπαθεί να βρει το κουράγιο για να συνεχίσει την κουβέντα μαζί μας, δεν τα καταφέρνει. Αφήνει μόνο τα δέματα που κρατά στα χέρια της. Ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Ταχυδρομείου για τη βοήθειά τους και πριν φύγει αναρωτιέται. «Αν όχι τώρα, πότε; Αν δεν ενωθούμε τώρα, όλοι μαζί, πότε θα ενωθούμε; »

Μηνύματα και πράξεις αλληλεγγύης
Συγκινητική είναι η κινητοποίηση που σημειώνεται και στις δύο Μουφτείες σε Ροδόπη και Ξάνθη. Αύριο στις 13:30 στα τζαμιά της Ροδόπης θα συγκεντρωθούν χρήματα για τους πληγέντες της Αττικής. Οι δύο Σοφολογιότατοι Κομοτηνής και Ξάνθης απέστειλαν συλλυπητήρια επιστολή προς πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ενώ από την Μουφτεία της Κομοτηνής, από την πρώτη κιόλας ημέρα της καταστροφής, στάλθηκε, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής, κ. Σελήμ Ισά, βοήθεια στους πυρόπληκτους . «Τώρα οι συνεργάτες της Επιτροπής συγκεντρώνουν εργαλεία που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στην αποκατάσταση των ζημιών.» δηλώνει προσθέτοντας πως δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα κινητοποίησης. Κι άλλοι Σύλλογοι Μουσουλμάνων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Σμίνθης στην Ξάνθη, μάζεψε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τους πληγέντες.

Δωρεάν μεταφορά από τα ΕΛΤΑ
«Τα Ελληνικά ταχυδρομεία προσπαθώντας να βοηθήσουν τους πολίτες που θέλουν να στηρίξουν τους πυρόπληκτους δέχονται δέματα από οποιοδήποτε θα ήθελε να προσφέρει και τα αποστέλλει εντελώς δωρεάν στην Αττική» εξηγεί στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Λεωνίδας Βαλσάμης, προϊστάμενος συναλλαγής στο Ταχυδρομείο Κομοτηνής . Τα τελευταία 24ωρα, πακέτα με εμφιαλωμένα νερά, χυμοί και τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο και γάλατα μακράς διαρκείας περνούν από τα χέρια των Ταχυδρομικών Υπαλλήλων. Την δωρεάν δυνατότητα αποστολής θα την έχουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Ο χρόνος παραμονής στο χώρο του Ταχυδρομείου για τους πολίτες που επιλέγουν να στείλουν τη βοήθεια τους μ’ αυτό τον τρόπο, είναι ελάχιστος και γίνεται χωρίς καμία επιπλέον ταλαιπωρία.
Φώτο: Η κα Σελμά με το σύζυγός της. Φώτο – ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, Μουσουλμάνοι, Θράκης,komotini, mousoulmanoi, thrakis