Κομοτηνή: Μια αγορά με καλό όνομα

19:29 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια «πικρή γεύση» άφησε πίσω του το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου στους καταστηματάρχες της Κομοτηνής λόγω της πτώσης του τζίρου γι’ αυτό και η έναρξη της εορταστικής λειτουργίας των καταστημάτων, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, φιλοδοξούν να συνοδευτεί και από την αύξηση της κίνησης και τη «γλύκα» της κατανάλωσης.

«Οι τιμές στο χώρο της ένδυσης και της υπόδησης είναι πιο κάτω σε σχέση

με πέρσι και σε καμία περίπτωση πιο ανεβασμένες λόγω της εορταστικής περιόδου» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Γιώργος Κασάπης σημειώνοντας πως η αγορά της Κομοτηνής φημίζεται ως μια από τις καλύτερες αγορές επαρχιακής πόλης. «Ο καταναλωτής μπορεί να βρει ένα εύρος τιμών και ποιότητας. Δεν συμβαίνει και σε πολλές άλλες αγορές αυτό. Βρίσκεις ή πολύ ακριβά ή πολύ φθηνά, ενώ στην Κομοτηνή υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τον καταναλωτή».

Μια αγορά με καλό όνομα
Το καλό όνομα της αγοράς αποτελεί πόλο έλξης. Επισκέπτες – καταναλωτές από την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη κι αλλού εμπιστεύονται πάντα την αγορά της Κομοτηνής, ακόμη και σε καιρούς οικονομικά δύσκολους. «Δεν σταμάτησε ούτε τα χρόνια της κρίσης να γίνονται σοβαρές επενδύσεις από επαγγελματίες. Η Κομοτηνή έχει πράγματι μια καλή αγορά» δηλώνει ο κος Κασάπης.

Κληθείς να σχολιάσει τις προσπάθειες που έγιναν για την προσέλκυση των επισκεπτών εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σπεύδει να σχολιάσει «Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες από το Δήμο. Θα μπορούσε σίγουρα και καλύτερα. Ευελπιστούμε κάποια στιγμή σε μια συνεργασία με το δήμο να μπορέσουμε να βάλουμε σε ένα δρόμο πιο ελκυστικό την πόλη μας. Να έλξει κι άλλους πολίτες. Θέλω να πιστεύω ότι κάποτε θα μπορέσουμε να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να μπορέσουμε να βγάλουμε κάτι καλύτερο με τις δυνάμεις αυτές που υπάρχουν».

Όσον αφορά τέλος το χρόνο που φεύγει, ο κος Κασάπης θα θυμάται, όπως λέει, το 2016 ως άλλη μια χρονιά δύσκολη. «Το συνηθίσαμε λίγο όλο αυτό. Περιμένουμε το 2017 με μια ελπίδα. Δεν ξέρω πόσο θα επαληθευτούν οι ελπίδες. Ελπίζουμε. Έτσι είναι το εμπόριο».
Φώτο:Γιώργος Κασάπης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα