Κ. Χουβαρδάς: Υπάρχουν Δήμοι χωρίς σχέδιο εκκένωσης

13:47 27/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκτακτες Συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ζήτησαν Δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν είχαν εκπονήσει σχέδια εκκένωσης, για έκτακτες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Χουβαρδά, δεν αρκεί μόνο να υπάρχουν τα σχέδια εκκένωσης από τους Δήμους, θα πρέπει να γίνονται και ασκήσεις ετοιμότητας, προκειμένου να μετρώνται οι χρόνοι και να αποτυπωθούν οι όποιες αδυναμίες. Να αποτυπωθεί το προσωπικό

που χρειάζεται και κυρίως οι δίοδοι διαφυγής και τις ειδικές σημάνσεις για αυτές.
Πρόσθεσε δε επίσης πως για να γίνουν και οι ασκήσεις ετοιμότητας, απαιτείται επαρκές στελεχιακό δυναμικό στους Δήμους που δυστυχώς, δεν υπάρχει.
«Κάτι πάρα πολύ σημαντικό σε όλα αυτά είναι η ενεργοποίηση πολιτών σε μέτρα αυτοπροστασίας, η ενημέρωση του βαθμού επικινδυνότητας από την Πυροσβεστική, σε καθημερινή βάση, όταν ενσκύπτουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κλήση της Πυροσβεστικής στο 199 και του αριθμού 112 για άμεση ανάγκη», τόνισε ο κ. Χουβαρδάς.
Ο κ. Χουβαρδάς ξεκαθάρισε πως το σχέδιο εκκένωσης μιας περιοχής το εισηγείται ο Επικεφαλής της Πυροσβεστικής στον οικείο Δήμο, ενώ αν πρόκειται για δύο Δήμους την απόφαση την λαμβάνει ο Αντιπεριφερειάρχης ή ο Περιφερειάρχης.
Παραδέχθηκε δε πως θα πρέπει να γίνουν ασκήσεις ετοιμότητας εγκατάλειψης μεγάλων κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου, σε έκτακτες περιπτώσεις.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα