Κομοτηνή: Η συμμετοχή των νέων στηρίζει τη Δημοκρατία

17:56 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αγγελική Τσιμίκου σε λίγο καιρό θα αποχαιρετήσει την Κομοτηνή. Τεταρτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης έχει κάποιες λίγες υποχρεώσεις ακόμη στη Σχολή της και ήδη μια μικρή χαρμολύπη την συντροφεύει στην ιδέα ότι θα αφήσει πίσω της την αγαπημένη πόλη των φοιτητικών της χρόνων. Παράλληλα, εξακολουθεί να εργάζεται με πάθος για την Αντιπροσωπεία Κομοτηνής του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημών (Ε.Ο.Π.Ε) κάνοντας τον απολογισμό ενός ακόμη Συνεδριακού Θεσμού.

Εκείνη με τους συνεργάτες και τους συμφοιτητές τους πήραν μέρος στην «Ώρα της Δημοκρατίας», που φέτος πραγματεύθηκε την θεματική: «Δημοψήφισμα: Εργαλείο Συνοχής ή Διχασμού».

«Είναι σημαντικό να συμμετέχουν οι νέοι»
«Ο Ε.Ο.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2008 από τον Σίμο Σιδηρόπουλο.» δηλώνει η κα Τσιμίκου και σημειώνει ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου, έχει διεθνή αναγνώριση καθώς κατέχει συμβουλευτική ιδιότητα στο κοινωνικό και οικονομικό συμβούλιο του ΟΗΕ. «Είναι ένας οργανισμός πρότυπο» προσθέτει η δευτεροετής φοιτήτρια της ίδιας Σχολής, η κα Σουζάνα Χατζηβασιλείου σημειώνοντας ότι κινητοποιεί και ενθαρρύνει τους νέους στο «Εμείς». «Είναι σημαντικό να συμμετέχουν οι νέοι. Αυτός ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά μέσα από τη νέα γενιά. Μέσα από τις δικές μας δράσεις και το δικό μας λιθαράκι στην Ελληνική Κοινωνία.» δηλώνει η κα Τσιμίκου.

Τριάντα μέλη αριθμεί η Αντιπροσωπεία της Κομοτηνής. Νέοι άνθρωποι που αγωνιούν, προβληματίζονται, συμμετέχουν, δημιουργούν. «Οι νέοι άνθρωποι είναι το αύριο αυτού του τόπου. Εμείς επιλέγουμε αυτόν που θα μας εκπροσωπήσει. Εμείς επιλέγουμε το αύριο» δηλώνει η κα Τσιμίκου και η κα Χατζηβασιλείου σημειώνει ότι «εργαλεία», όπως το δημοψήφισμα, θα πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο. «Υπάρχει πάντα μεγάλη συμμετοχή νέων» δηλώνουν και οι δύο ικανοποιημένες σημειώνοντας πώς είναι σημαντικό να ακούγονται όλες οι πλευρές για ένα θέμα, να γίνεται διάλογος, πριν παρθούν οι αποφάσεις.
Φώτο: Αγγελική Τσιμίκου, Σουζάνα Χατζηβασιλείου και ο επόπτης Ανέστης Σαμουρκασίδης Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα