Ο Τσίπρας «χτίζει γέφυρες» με Πούτιν - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Ρωσία και συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο

Πολιτική

Με άκρα μυστικότητα προετοιμάζεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από μια μακρά περίοδο ιδιαίτερα ψυχρού κλίματος στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, καταβάλλεται προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις και να στηθούν εκ νέου «γέφυρες» μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

Αποκορύφωμα της αναθέρμανσης

των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας θα είναι η υπό προγραμματισμό επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και οι συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» τις προηγούμενες ημέρες μετέβη στη Μόσχα απεσταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης ο οποίος και είχε επαφές με κεντρικά πρόσωπα της ρωσικής διπλωματίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία της επίσκεψης του Τσίπρα, για την οποία τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η ρωσική πλευρά αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στοιχεία ακόμη και για την προεργασία που γίνεται στο παρασκήνιο για ευνόητους λόγους.

Εξάλλου μέχρι να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της επίσκεψης υπάρχουν ορισμένα ακόμη στάδια, ενώ αναμένεται να προηγηθεί της ανακοίνωσης – από το Κρεμλίνο – η τηλεφωνική επικοινωνία του ρώσου προέδρου με τον έλληνα πρωθυπουργό

Πάντως με βάση τον σχεδιασμό που γίνεται, έχει εξεταστεί ως πιθανό χρονικό σημείο μετάβασης τη ελληνικής αποστολής στη Μόσχα το τρίτο δεκαήμερο του προσεχούς Νοεμβρίου.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Μόσχα ως Πρωθυπουργού – η πρώτη ήταν στις αρχές του Απριλίου του 2015, εν μέσω τότε των κρίσιμων συζητήσεων για το ελληνικό χρέος και τη δημοσιονομική κατάσταση.

Αλέξης ΤσίπραςΒλαντιμίρ ΠούτινΡωσίαΕλλάδαΕλληνορωσικάΡωσική διπλωματίαΕλληνική ΔιπλωματίαΕλληνορωσικήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα