Κομοτηνή: Γ.Πανούσης, «Το ΔΠΘ ανάχωμα πολιτισμού και ανάπτυξης. Όχι συρρίκνωση με τέταρτη Νομική»

12:19 8/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δημοκρίτειο ακριβώς αυτή τη στιγμή χρειάζεται ανάπτυξη, ενίσχυση, επέκταση σε όλη την ΑΜ-Θ, για να αποτελέσει το Ανάχωμα του πολιτισμού και του Στρατηγικού ρόλου, που πρέπει να παίξει στην ευρύτερη περιοχή.


Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, για την ίδρυση τέταρτης Νομικής, ο πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου, Γιάννης Πανούσης.
«Ατυχής η εξαγγελία του Υπουργού για ίδρυση τέταρτης Νομικής στην Πάτρα, καθώς δεν υπάρχει τεκμηρίωση για ποιους λόγους γίνεται: Δημοσιονομικούς, Εκπαιδευτικούς,

Πολιτικούς, Επαγγελματικούς; Η ίδρυση της τέταρτης Νομικής, θα μπορούσε να αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης μιας Επιτροπής, στην οποία θα έπρεπε να συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας, Δικαιοσύνης», υποστήριξε ο κ. Πανούσης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως πάντα ακόμα και το 1992, είχε προταχθεί το θέμα της ανακατανομής των φοιτητών, όπως και τώρα, που ο υπουργός κάνει λόγο για αποσυμφόρηση απλά, χωρίς νέους εισακτέους.
«Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει διαρροή φοιτητών, ακαδημαϊκού προσωπικού και μη προσέλκυση νέων επιστημόνων», ανέφερε ο κ. Πανούσης.
Τέλος κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για εκ νέου παύση των Διοικητικών καθηκόντων του Αθανασίου Καραμπίνη, τη χαρακτήρισε υπερβολική, αν και δεν γνωρίζει το θέμα, όπως είπε, σε βάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα