Κομοτηνή: Ευγενία Εξακοϊδου: “ Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.”

20:45 25/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ικανοποίηση της για την εκδήλωση που διοργανώνουν τα ΜΜΕ της Ροδόπης την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις έξι το απόγευμα στο ξενοδοχείο Chris & Eve, (το πάρτυ αποχαιρετισμού του φετινού καλοκαιριού) εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κυρία Ευγενία Εξακοϊδου, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών κι Ενηλίκων, με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ –ΔΑΔΑΑ. «Από πέρσι ξεκινήσαμε

την υλοποίηση σεμιναρίων που έχουν ως κύριο θέμα τον αυτισμό και παρεμφερής διαταραχές. Είναι σεμινάρια ανοικτά για το κοινό, για γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, γιατρούς και φοιτητές. Θα τα συνεχίσουμε και φέτος με μεγαλύτερα και πιο σημαντικά ονόματα του χώρου γι αυτό είναι χρήσιμη η όποια οικονομική βοήθεια.» δηλώνει σημειώνοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού.

Οι γονείς που θέλουν χρόνο…
Ο Σύλλογος αριθμεί 60 μέλη εκ των οποίων τα 30 περίπου είναι γονείς παιδιών (ανηλίκων κι ενηλίκων) με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Άσπεργκερ. «Υπάρχουν κι άλλοι γονείς που δεν έχουν έρθει ακόμη στο Σύλλογο μας. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Θα πρέπει πρώτα να μας γνωρίσουν, να μας εμπιστευτούν για να μπορέσουμε να τους βοηθούσε σε ό,τι χρειάζεται.» δηλώνει η κυρία Εξακοϊδου μιλώντας για τους πιο διστακτικούς γονείς. «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Να έρθουν κοντά μας. Να μας εκφράσουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Κι αν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά.»

Σε αναζήτηση Στέγης για δημιουργική απασχόληση
«Είμαστε σε αναζήτηση ενός μεγαλύτερου χώρου για να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ή ένα ΚΔΑΠ Ειδικής Αγωγής. Δεν μπορούμε να βρούμε έναν κατάλληλο ισόγειο χώρο σε μια λογική τιμή, που να πληροί τις προϋποθέσεις.» δηλώνει η κυρία Εξακοϊδου και προσθέτει «Σε έναν τέτοιο χώρο οι γονείς θα ξέρουν ότι θα περάσει το παιδί τους όμορφα και δημιουργικά για λίγες ώρες και θα μπορούν οι ίδιοι οι γονείς την ίδια ώρα να χαλαρώσουν, να εργαστούν, να κάνουν κάτι δημιουργικό για την οικογένεια.»

Παιδιά άγγελοι…
Τέλος, μιλώντας για τα ίδια τα παιδιά δηλώνει «Αυτά τα παιδιά για μένα είναι άγγελοι. Είναι καταπληκτικά παιδιά. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε έναν αγώνα, για να είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα στη ζωή τους. Να μην ανησυχούν. Όλα θα γίνουν.»
Φώτο:Βαγγέλης Λαφτσής,Έλπη Μπλεκάτση και Ευγενία Εξακοϊδου Κείμενο-Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα