Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 9-3-2017

05:45 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια
Βραβεύσεις γυναικών που διακρίθηκαν

17 βραβεύσεις γυναικών αναγνωρισμένων για την προσφορά τους στο κοινωνικό και πολιτικό στίβο πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κομοτηνή σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμή τους η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.Τις βραβεύσεις έκανε ο περιφερειάρχης Αν. Μ.Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.


Οικονομία

Εγκαίνια

του Κάθετου Άξονα

Επ’ αφορμή των εγκαινίων του Ολοκληρωμένου Κάθετου άξονα Νυμφαίας Κομοτηνής την επόμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης σημειώνει ότι το παραπάνω έργο μπορεί να συμβάλλει θετικά στην αναβάθμιση της περιοχής μας και δυνητικά να αποτελέσει έναυσμα για την τουριστική και οικονομική της ανάπτυξη.
Ωστόσο διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις ως προς το μέγεθος και είδος της ανάπτυξης που μπορεί από μόνο του να επιφέρει, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί άλλες παράλληλες δράσεις, απαραίτητες για να πλαισιώσουν τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου και δεν υπάρχει (ή υπάρχει ελάχιστη) ετοιμότητα από μέρους της περιοχής μας να καρπωθεί τα οφέλη της σημαντικής αυτής νέας υποδομής. «Καλούμε κάθε υπεύθυνο, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους τους επαγγελματίες, να δούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα της αξιοποίησης του ζωοδότη νέου οδικού άξονα προκειμένου να προσδώσει στην περιοχή μας πραγματικά οφέλη, πρόσθετο εισόδημα και να φέρει την αναμενόμενη ανάπτυξη που αξίζει και προσδοκά ο Νομός μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.


Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Συνέδριο για τους Πομάκους

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ:ΠΟΛΥΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» διοργανώνεται από τις 17 εως τις 19 Μαρτίου στην Κομοτηνή στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας .

Πολιτική
Οικολογία Αλληλεγγύη

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η περιφερειακή παράταξη «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» καλεί με ανακοίνωσή της τη διοίκηση να ενεργοποιήσει ουσιαστικά τις Επιτροπές Ισότητας και Δια Βίου Μάθησης και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν ευκαιρίες στη γνώση και την εργασία.
«Η ισοτιμία ανάμεσα στα φύλα είναι απαράβατος όρος για μια δημοκρατική κοινωνία και όσο αυτή δεν τίθεται ως πολιτική προτεραιότητα τόσο η αδικία θα διαιωνίζεται» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κοινωνία

Τοπικός Αστυνόμος

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Σώστη Ροδόπης, σήμερα στις 09.30 θα τελεστεί αγιασμός στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Σώστη του Δήμου Ιάσμου.

Δίκη της Χρυσής Αυγής

Εκδήλωση σχημάτων ΕΑΑΚ Κομοτηνής με θέμα τις εξελίξεις στη δική της Χρυσής Αυγής και Ομιλητή τον κ. Κώστα Παπαδάκη ,Δικηγόρο Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Παλιάς Νομικής αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα.

Μια δημιουργική παρέα μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής

Οι «LegoGalaxy» και οι «Robo Wheels» γράφουν τη δική τους ιστορία στην Κομοτηνή. Οι πρώτοι πήραν την πρώτη θέση στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη. Η ομάδα της Στ2 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής έχει ήδη κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα . Η δεύτερη ομάδα, οι “RoboWheels” με μέλη της πάλι μαθητές του 3ου Δημοτικού κέρδισε το βραβείο δημιουργικότητας.

Το μέλλον της Ροδόπης

Εκδήλωση με τίτλο «Το μέλλον της Ροδόπης καλεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» διοργανώνει το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής αύριο Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 09.00 το βράδυ. Οι μαθητές του σχολείου θα συνομιλήσουν με τον διοικητή του ΔΔΣ.

Συνάντηση για τους νέους

Νέα συνάντηση με στόχο τη δημιουργία μιας γιορτής για τους νέους της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (δίπλα στο ξενοδοχείο Ανατόλια) με σκοπό να τεθούν οι βάσεις για μία εκδήλωση με θεμέλια την δημιουργία και την φαντασία! Η συμμετοχή όλων είναι καθοριστική! Διοργανώνεται από το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Europe Direct Κομοτηνής με τη στήριξη του Δήμου της Κομοτηνής και της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. .

«Μαθαίνω να προστατεύομαι»

Ημερίδα με γενικό τίτλο: «Μαθαίνω να προστατεύομαι» διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής. Η εκδήλωση αποτελεί τον προπομπό για την έναρξη του Βασικού Σχολείου Εκπαίδευσης νέων Εθελοντών Διασωστών που ξεκινά την Τετάρτη 15 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαΐου 2017.
Στις επιμέρους ενότητες της ημερίδας περιλαμβάνονται εισηγήσεις για: την Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας, την Πυρασφάλεια-Πυροπροστασία, τις Βασικές Αρχές για την Προστασία σε σεισμό, τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες, την Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο, την Ασφάλεια σε δραστηριότητες στη φύση.

Μητρόπολη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει αύριο στις έντεκα το πρωϊ κατά την ἀκολουθίαν τῆς Β΄ Στάσεως τῶν Χαιρετισμῶν πρός την Ὑπεραγίαν Θεοτόκον στό Ἱερόν Παρεκκλήσιον τοῦ Ἁγίου Ἐλευθερίου τοῦ Καταστήματος Κρατήσεως (Φυλακῶν) Κομοτηνῆς. Στις πέντε το απόγευμα στήν Ἱερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Και στις επτά στόν Ἱερό Ναό Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου Γρατινῆς. Το Σάββατο,11/03/2017: Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θά ἱερουργήσῃ στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Κομοτηνῆς, ὅπου θά τελέσῃ τήν εἰς Πρεσβύτερον Χειροτονίαν τοῦ Διακόνου Νεκταρίου Παπαλεξίου.

Πολιτισμός
Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

Οι προβολές του Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου ξεκινούν σήμερα στην Ξάνθη και θα συνεχιστούν έως τη Δευτέρα 13 Μαρτίου από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut. Κάθε βράδυ στις εννέα στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης δίνεται το ραντεβού με τη δημιουργία. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να γνωρίσει τους Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα, από προβολές και συζητήσεις καθώς και στους γερμανόφωνους να εξασκήσουν τη γλώσσα.

Ετήσιος χορός

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 21:00 στο Ποσειδώνιο ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος».

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 26 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι τρεις (23) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) υπήκοοι Ινδίας και ένας (1) υπήκοος Ιράν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες τους οποίους είχε επιμελώς κρυμμένους στο χώρο των εμπορευμάτων, πίσω από χαρτοκιβώτια και τελάρα φρούτων.

Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη στην Ξάνθη

Συνελήφθη στην Ξάνθη 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του και σε υπόγεια αποθήκη αυτής, εντόπισαν και κατέσχεσαν: συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και ένα πιστόλι.

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός ο οποίος παραβίασε τακτική άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος παραβίασε τακτική άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι είχε παραβιάσει 6ήμερη τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου ήταν έγκλειστος για κλοπές και αναζητούνταν από την 3-3-2017. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός
Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 9-3-2017

Στα ανατολικά, κεντρικά και νότια τμήματα για σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στα δυτικά τμήματα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 12 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία όμως εξασθένηση από το απόγευμα, στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.
Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, χρυση αυγη, προσφορες, πομακοι, αλληλεγγυη, εαακ, wheels, ξανθη, αθηνα, βασεις, συμμετοχή, europe, μαΐου, συλληψεις, ημεδαπός, καιρος, ελλαδα, κρητη, αιγαιο, θεσσαλονικη, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, σεισμος κρητη, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, ημερα της γυναικας, ημεδαπός, το θεμα, αδεια, αυτοκινητο, γνωση, δωδεκανησα, εαακ, εργασια, θεμα, ιονιο, ιραν, ισοτιμια, κυκλαδες, νησια, πλαισιο, προγνωση καιρου, αδικια, αξιζει, αττικη, αφορμη, βορεια, βραδυ, γεωργιου, γλωσσα, δευτερα, δυνατοτητα, διοικηση, δικη, δωσει, δυτικη ελλαδα, δυτικη, εγνατια, υπαρχει, εβδομαδα, εξι, επτα, ερευνα, εναυσμα, ευξεινος, ειδος, εικοσι, ιστορικο, κελσιου, κτιριο, λεσχη, μαΐου, ξενοδοχειο, ομαδα, οικια, ορος, ουσιαστικα, πακισταν, πεμπτη, περιφερειακο, πομακοι, ποσειδωνιο, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, τιμη, τμημα, υπηκοος, φεστιβαλ, φυση, φυλα, χρηστος, ωρες, ασφαλεια, μποφορ, εννεα, europe, υγρο, θερμοκρασια, θετικα
Τυχαία Θέματα