Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 8-03-2018

08:50 8/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία-Γυναίκα
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα η 8η του Μάρτη

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η σημερινή η οποία ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το

1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα πραγματοποιήσει σήμερα εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της γυναίκας , στην Καβάλα με ομιλήτρια την Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας στις 6:30 το απόγευμα.
Θα ακολουθήσει βράβευση γυναικών από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, γυναικών που έχουν προσφέρει στους τομείς, της Οικονομίας, του Πνεύματος και του Πολιτισμού.

Υπάρχει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, αλλά δεν συνεδριάζει…

Εξ άλλου αξίζει να σημειωθεί πως στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, υπάρχει και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, στην οποία πρόεδρος είναι ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κομοτηνής, είναι ελάχιστες οι φορές που έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Ισότητας τα τελευταία χρόνια, έως καθόλου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Κόμματα

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για επίθεση Κασιδιάρη στον Μουσταφά Μουσταφά
Η προκλητική επίθεση του Κασσιδιάρη Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το φρικώδες πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
Επι πλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι ναζιστές είναι οι τελευταίοι που μπορούν να αμφισβητήσουν τον πατριωτισμό στελέχους και βουλευτή της Αριστεράς.
«Η κοινωνία της Ροδόπης γνωρίζει πολύ καλά και το ήθος και την προσφορά του Μουσταφά Μουσταφά επί δεκαετίες. Το γνωρίζει αυτό το ήθος και η Βουλή και κανείς Κασσιδιάρης δεν μπορεί να το αμαυρώσει. Στον Κασσιδιάρη αξίζει η χλεύη του δημοκρατικού κόσμου της πατρίδας μας», τονίζει καταλήγοντας η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Δήλωση του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Απάντηση προς τον γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Καλλαντζή, δίνει μέσω ανακοίνωσή του, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Σταμάτης Σακκελίων, για το θέμα της Σαρία.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως, «όταν ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλλαντζής αναφέρεται στο θέμα της Σαρία και σημειώνει ότι προοδευτικό μέτρο δεν επιβάλλεται από πάνω, θα όφειλε να γνωρίζει ότι η Αριστερά επί σειρά ετών ζητούσε την κατάργηση της Σαρία.
Ως κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορείς να κρατάς αποστάσεις έστω και διακριτικές από μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε ιστορική τόσο από την μειονότητα όσο και από την πλειονότητα. Και δεν επιτρέπεται να εκφράζεις την άποψη αυτή σε ένα επιλεγμένο σώμα που εξαρτάται από σένα, δηλαδή τους ιεροδιδασκάλους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΔΠΘ

Ολοκληρώνεται σήμερα η Εβδομάδα ΕΠιχειρηματικότητας

Ολοκληρώνονται σήμερα οι ενημερωτικές εκδηλώσεις από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ. , στο πλαίσιο της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, Ξάνθη και ώρα 17:30.

Στην Ξάνθη οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις της Κοινοτικής πρωτοβουλίας ‘Startup Europe’ καθώς και για το Ενωσιακό, το Εθνικό και το Περιφερειακό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και να πληροφορηθούν για το UNIFUND, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Φέτος, οι συμμετέχοντες έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να συμμετέχουν και σε δύο βιωματικά σεμινάρια με στόχο την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων για την εκκίνηση μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αναγόρευση Πασχάλη Κιτρομηλίδη σε επίτιμο διδάκτωρα του ΔΠΘ
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης πρόκειται σήμερα να αναγορεύσει τον Ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη σε Επίτιμο Διδάκτορά του στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή στις 19.00.
Θα προηγηθεί Επιστημονική Ημερίδα προς τιμή του με θέμα: «Νεοελληνικός Διαφωτισμός: ελληνικές και βαλκανικές διαδρομές» στον ίδιο χώρο και ώρα 16.00.
Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι: Δημοσθένης Στρατηγόπουλος, Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, Εμμανουήλ Βαρβούνης, Ελεονώρα Ναξίδου, Βασιλική Κοντογιάννη, Νικόλαος Μαυρέλος και Θανάσης Κούγκουλος. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αυτοδιοίκηση

Συνεδρίαση σήμερα Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Συνεδριάζει σήμερα στις 7:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού, με 12 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.
Από τα θέματα ξεχωρίζουν
Έγκριση ή μη των όρων σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης ΟΤΑ ΑΕ για την σύσταση και Λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης του Δικτύου Πληροφόρησης EUROPE DIRECT για την περίοδο 2018-2020 με την συγχρηματοδότηση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 2018.

Εκπαίδευση

Νέα απεργιακή κινητοποίηση των Αναπληρωτών την Παρασκευή
Νέα απεργιακή κινητοποίηση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών αύριο στην Αθήνα, οι οποίοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Οι Αναπληρωτές επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για μόνιμους διορισμούς.
Όπως ανακοινώθηκε και πάλι θα γίνει ναύλωση λεωφορείου για την συμμετοχή των Εκπαιδευτικών , σε συνεννόηση με τις ΕΛΜΕ της Περιφέρειας.

Εθελοντισμός-Αιμοδότες
Προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες
Εθελοντικές αιμοδοσίες έχουν προγραμματισθεί για τον μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, από το σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, στις 20 Μάρτη, στη Νομική, στις 18 Απριλίου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στο πλαίσιο της Εθελοντικής Εβδομάδας Υγείας, με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψιών της Αλεξανδρούπολης. Την επόμενη μέρα στις 19 Απριλίου έχει προγραμματισθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής.

Πολιτισμός
Συναυλία με τους Tangology το Σάββατο στο ΡΕΞ

Η τρίτη συναυλία στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικής Δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ, θα δοθεί το προσεχές Σάββατο στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου (πρώην ΡΕΞ) με τους Tangology
Το πρόγραμμα της συναυλίας παραλαμβάνει αυθεντικές συνθέσεις για κουϊντέτο του Astor Piazzolla διασκευασμένες από τους ίδιους τους Tangology.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Relate Dance Show επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Ξάνθη
Η Ζωή Χατζηευαγγέλου και οι Underhill West παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά την φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση RELATE το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, στις 20:00 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ζωής Χατζηευαγγέλου, η οποία χορογράφησε την παράσταση και ζήτησε από τους Underhill West να εκτελέσουν τη μουσική, με δικές τους συνθέσεις, αλλά και πολύ γνωστές διασκευές, με στόχο τη στήριξη του έργου της Φιλανθρωπικής Επιτροπής, «Οι Γυναίκες της Αγάπης» του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη» για την στήριξη απόρων οικογενειών της Ξάνθης, ενόψει των γιορτών του Πάσχα.
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε και το κόστος τους ανέρχεται μόλις στα 5€.

Σύλλογοι
Ο σύλλογος γυναικών Ξάνθης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Γυναίκες»
Μια δυνατή παράσταση, ‘Γυναίκες’ της Γαλάτειας Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη θεατρική απόδοση της Αλεξάνδρας Χριστοδουλέα, ανεβάζει το προσεχές Σαβ-κο στις 20:30 το βράδυ στο δημοτικό αμφιθέατρο, η θεατρική ομάδα του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης.
Η είσοδος και στις δύο παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί θα μπορεί αντί εισιτηρίου να προσφέρει οτιδήποτε δύναται σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ώστε να δοθούν από το Σύλλογο σε οικογένειες της Ξάνθης που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, χρυση αυγη, υπουργείο παιδείας, νέα, ηπα, καβαλα, συριζα, κασιδιαρης, προσφορες, βουλη, ξανθη, εκπα, εταιρεία, ΟΤΑ, europe, αθηνα, συμμετοχή, ελμε, ρεξ, astor, dance, west, πασχα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, μετρο, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, σχεδιο αθηνα, κοινωνια, ημερα της γυναικας, αναπληρωτες, το θεμα, αιμοδοσια, εκπα, ημερησια, ηπα, θεμα, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, υπουργείο παιδείας, ωρα, αξιζει, βραδυ, δημητρα, γινει, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δοθει, εγινε, εθελοντικη αιμοδοσια, αιθουσα, υπαρχει, ειρηνη, εκκινηση, ελμε, εμμανουηλ, εβδομαδα, εταιρεία, ετων, ζωη, ζωης, ιδιο, ιδρυμα, λειτουργια, λυκειο, μηνες, μπορεις, νεα υορκη, νομικη, ομαδα, περιφερειακο, προβληματα, σαββατο, σεμιναρια, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σωμα, σωματειο, τιμη, τμημα, τριτη, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, astor, dance, δικαιωματα, εθνικο, europe, υπουργειο, πληροφοριες, θανασης, θεματα, υγειας, west, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα