Χανιά: Αθώοι για την εγκληματική οργάνωση οι 82

06:58 8/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αθώους έκρινε το Δικαστήριο τους 82 κατηγορούμενους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, όσον αφορά την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στις ατομικές επιμέρους κατηγορίες κάποιοι βρέθηκαν ένοχοι, όμως όλες οι ποινές οι οποίες επιβλήθηκαν είναι με αναστολή μέχρι να γίνει η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Αθώος κηρύχθηκε και ο κατηγορούμενος ο οποίος σχεδίαζε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αμάξι του Παύλου Πολάκη,όσο ήταν δήμαρχος των Σφακίων.

Σε μία ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκησε δύο

μήνες, ότι 82 κατηγορούμενοι δικάστηκαν για υποθέσεις ναρκωτικών, εκβίασης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι επιμέρους κατηγορίες στα 82 άτομα αφορούσαν ληστείες, κλοπές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, φθορές ξένης περιουσίας, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές κτλ.

Στους κατηγορουμένους επιβλήθηκαν επιμέρους ποινές από λίγους μήνες μέχρι 29 χρόνια κάθειρξης ωστόσο όλες έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, εκδικάστηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων καθώς, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των εμπλεκομένων, ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση της σε χώρους του δικαστικού μεγάρου Χανίων. -efszn-gr

Keywords
Τυχαία Θέματα